SiolNET. Dom Vrt in okolica
Oglasno sporočilo
 • Messenger
 • Messenger

Raziščite možnosti: celovit vodnik po rešitvah za senčenje vašega zunanjega prostora

NASLOVNA FOTOGRAFILA | | Foto: Genial d.o.o.
Foto: Genial d.o.o.
Oglasno sporočilo

Živeti sončno življenje je bistvo vsakega posameznika. Vstopili smo v pomlad in čas je za načrtovanje, kako bomo preživeli s soncem obsijane mesece, ki so pred nami. Z različnimi produkti, ki jih najdete v ponudbi podjetja Genial, lahko zasenčite svoj dom ali poslovni objekt in poskrbite za ravno pravšnjo mero sončno-senčnega bivanja. Namen je, da več časa preživite na prostem, pri tem pa vam je tako udobno, da ne boste hoteli nazaj v stanovanje.

Odlični prostori za sprostitev in uživanje na prostem lahko brez ustreznega senčenja hitro postanejo neudobni in neuporabni. Na srečo je na voljo veliko možnosti in načinov, kako lahko zasenčite ta območja, vključno s tendami, bioklimatskimi pergolami, pergotendami, ZIP-screen roloji, senčnimi jadri ali senčniki.

V tem prispevku vam predstavljamo različne možnosti zasenčitve, njihove koristi in prednosti.

Tende so priljubljena izbira za senčenje teras in balkonov

Zaradi svoje vsestranskosti, cenovne dostopnosti in preproste montaže so tende zelo pogosta izbira za senčenje. Z njimi lahko zasenčite tako velike terase restavracij kot majhne zasebne balkone. Na voljo so v številnih različnih slogih, z zložljivimi ali fiksnimi rokami, na motorni ali električni pogon. Izdelane so po meri in iz različnih materialov, kot so platno, akril in poliester, osnovna konstrukcija pa je običajno narejena iz neuničljivega aluminija. Idealne so, če želite prilagodljivo rešitev senčenja. Zaradi zložljive kasetne tende ne boste žrtvovali svojega pogleda za nekaj sence, saj je nameščena brez kakršnihkoli podpornih stebrov.

V ospredje stopajo novodobne zložljive kasetne tende, katerih tehnične karakteristike in funkcionalnosti omogočajo dolgo življenjsko dobo (merimo jo v desetletjih), še več udobja, varčevanja z energijo in varnosti v vašem domu. Pri vsem tem pa je potrebno minimalno vzdrževanje.

Kasetna tenda Brustor B27. | Foto: Genial d.o.o. Kasetna tenda Brustor B27. Foto: Genial d.o.o.

Povečajte svoj življenjski prostor z bioklimatsko pergolo

Bioklimatske pergole so sodobna in elegantna rešitev za senčenje. Z njihovo postavitvijo na vrtu ali terasi hkrati pridobite nov zunanji bivalni prostor. Bioklimatska pergola je namreč varno in tehnološko zelo napredno senčilo, ki vam nudi zaščito pred dežjem, vetrom in snegom. Streha je narejena iz pomičnih lamel, ki jih je mogoče rotirati okoli svoje osi, da nadzorujete količino sončne svetlobe in zraka, ki vstopa v prostor.

Na voljo vam je tudi pergola B600 S, katere streha se v celoti zloži – tako kot pravi kabriolet. Če pa imate na dvorišču ali terasi že obstoječo konstrukcijo, lahko le-to nadkrijete s strešnim modulom (model Skymatik SKY 2). Ne glede na to, za katero izvedbo se odločite, bioklimatska pergola vam omogoča, da ustvarite udobno in funkcionalno zunanjo površino, ki jo lahko uporabljate ves dan in ponoči, v vseh letnih časih.

Bioklimatske pergole, ki jih najdete v ponudbi podjetja Genial, so narejene iz visokokakovostnega aluminija in so na voljo v različnih barvah in teksturah. Prav vsaka je zgodba zase, saj je ukrojena po vaših meri in željah. Izbirate lahko med več kot 14 različnimi modeli, pri tem pa ste lahko povsem mirni. To so pergole, ki so na trgu že več kot deset let in so tehnološko dodelane in dovršene, prodajalec pa vam zanje nudi do deset let garancije. Namestijo se lahko na široko paleto površin, vključno z betonom, lesom in jeklom, in se lahko uporabljajo za pokrivanje velikih površin ali manjših prostorov.

Bioklimatska pergola Skymatik Superb. | Foto: Genial d.o.o. Bioklimatska pergola Skymatik Superb. Foto: Genial d.o.o.

Če se vam pergola kdaj zazdi nepopolna ali nedokončana, ji lahko v vsakem trenutku dodate piko na i z različnimi dodatki, ki omogočajo zasebnost in ali še povečajo udobje. Bioklimatsko pergolo lahko kombinirate z različnimi opcijami zapiranja stranic. Izbirate lahko med drsnimi stekli ali paneli in integriranimi screen roloji. Romantiki po duši si lahko pričarate ambientalno vzdušje s čarobno osvetlitvijo v barvah po svoji izbiri ali pa izberete klasično LED-osvetlitev (točkovno, v lamelah ali v okvirju konstrukcije).

Pergotenda predstavlja odličen kompromis med pergolo in tendo

Pergotenda je vrhunska rešitev za zunanje senčenje, ki zagotavlja maksimalno udobje in funkcionalnost. Tako kot že ime pove, združuje najboljše lastnosti pergole in tende. Ima motoriziran sistem pomične platnene strehe, ki ga je mogoče upravljati z daljinskim upravljalnikom ali pametno napravo. To vam omogoča prilagajanje količine svetlobe in sence, ki vstopa v vaš prostor. Streha je izdelana iz nepremočljive in UV-odporne tkanine, zaradi česar je odlična za uporabo v vseh vremenskih razmerah. Prefinjena zasnova omogoča panoramski pogled na vrt in veliko svetlobe v vašem domu, zaradi nižje teže pa je mogoča namestitev tudi na terasah in balkonih v višjih nadstropjih. Pergotenda ima tudi opcijsko LED-osvetlitev in možnost ogrevanja, zaradi česar je idealna rešitev za tiste, ki želite svoj zunanji prostor uporabljati tudi ob večerih ali v hladnejših mesecih. Lahko jo tudi zaprete z ZIP-screen roloji ali pa se odločite zgolj za vertikalni rolo, ki poskrbi za zaščito pred nizkim soncem.

Pergotenda Brustor B128.
1 / 2 Pergotenda Brustor B128.
2 / 2 Pergotenda zaradi minimalisticne konstrukcije omogoca panoramski pogled na vrt.

ZIP-screen roloji združujejo zgolj najboljše karakteristike

ZIP-screen roloji se uporabljajo za senčenje oken ali večjih steklenih površin. Obenem veljajo za čudovito rešitev za senčenje zimskih vrtov, z njimi pa lahko zapremo tudi katerikoli drug zunanji prostor. Namestimo jih lahko na različne površine in obstoječe konstrukcije.

Nudijo vam zaščito pred:

 • vetrom,
 • soncem,
 • dežjem,
 • mrčesom in
 • neželenimi pogledi.

ZIP-screen roloji na domačiji Vina Dular. | Foto: Genial d.o.o. ZIP-screen roloji na domačiji Vina Dular. Foto: Genial d.o.o.

ZIP-screen roloji ustvarjajo intimnejše vzdušje in vam omogočajo popoln nadzor klime v vašem domu. Zahvaljujoč edinstveni tehnologiji ZIP-zaslona ostane tkanina leto za letom tesno raztegnjena v stranskih letvah. Izbirate lahko med različnimi prosojnostmi tkanine. Če se odločite za 1 % prosojnosti, to pomeni, da vam tkanina nudi popolno zasebnost brez omejevanja pogleda navzven. To je velika prednost v primerjavi z roletami.

Na voljo pa so tudi platna za zatemnitev, ki so primerna za spalnico ali preostale prostore, ki jih želite zatemniti. ZIP-screen roloji so na voljo s kvadratno ali zaobljeno kaseto in v treh različnih velikostih. Motoriziran model lahko upravljate prek daljinskega upravljalnika, sicer pa se lahko odločite tudi za ročno upravljanje. Če je na lokaciji težava z dovodom elektrike ali ne želite dodatno posegati v objekt, v podjetju Genial najdete rešitev tudi za to. Solarni ZIP-screen rolo predstavlja trajnostno in vzdržljivo vrsto senčila, ki za svoje delovanje uporablja naravni vir energije. 

Senčna jadra omogočajo izjemno prilagodljivost

Senčna jadra SunFurl® izhajajo iz globokega poznavanja navtičnega sveta z več kot 45 let izkušenj. Uporaba tehnologije in materialov, ki se večinoma uporabljajo na morju, naredi senčna jadra SunFurl® edinstvena v svoji vrsti. Visokokakovostni materiali in izvedba omogočajo odlično odpornost na vremenske vplive, slanost in obrabo. Upravljate jih lahko prek daljinskega upravljalnika. Tako so zvita v nekaj sekundah, lahko pa jih zvijete tudi ročno.

Senčna jadra lahko zasenčijo manjše in večje površine. | Foto: Genial d.o.o. Senčna jadra lahko zasenčijo manjše in večje površine. Foto: Genial d.o.o.

Senčna jadra so stroškovno učinkovita in elegantna možnost za senčenje zunanjih površin. To je povsem individualno načrtovana oblika zasenčitve. Mogoče jo je namestiti tudi tam, kjer morda preostalih senčil zaradi obstoječe arhitekture in prostorske razporeditve ni mogoče montirati.

Senčniki podjetja Glatz z več kot 125 let tradicije

Senčniki Glatz so visokokakovostni zunanji senčniki z veliko različnih funkcionalnosti in svojevrstnim stilom. Zasnovani so tako, da so preprosti za uporabo in so na voljo v različnih velikostih, oblikah in barvah.

Senčniki Glatz so izdelani iz trpežnih materialov, kot sta aluminij in evkaliptusov les, ter imajo vrsto funkcij, kot so:

 • nagibni in vrtljivi mehanizmi,
 • LED-luči in grelci,
 • žlebovi za dež,
 • motorizacija itd.

Popolni so za uporabo v kateremkoli zunanjem prostoru. Eleganten in brezčasen dizajn senčnikov Glatz vas bo navdušil, saj je nezamenljiv in ponuja visoko prepoznavno vrednost. Bodite brez skrbi, to so senčniki, ki trajajo več let. Tudi po desetletjih jih je namreč mogoče povsem preprosto popraviti in opremiti z novimi originalnimi deli. To je del posebnega razumevanja trajnostne kakovosti podjetja Glatz.

Senčnik Glatz v kombinaciji z evkaliptusovim lesom. | Foto: Genial d.o.o. Senčnik Glatz v kombinaciji z evkaliptusovim lesom. Foto: Genial d.o.o.

Naučite se več, raziskujte trg

Skratka, na voljo so različne vrste sistemov zunanjih senčil, izbira pravega pa je odvisna od vaših želja, proračuna in velikosti zunanjega prostora. Pri samem načrtovanju je seveda treba upoštevati tudi obstoječo arhitekturo in tehnične možnosti namestitve senčila. Ne glede na to, ali izberete tendo, bioklimatsko pergolo, pergotendo, ZIP-screen rolo, senčno jadro ali senčnik Glatz, ustvarite si svoj prostor pod soncem. Prostor, kjer se lahko sprostite in delite te trenutke s svojo družino in prijatelji. Na takšen način pripravljeno bivalno okolje daje vrednost vašemu prostemu času, predvsem pa povezuje srečna srca.

V podjetju Genial prisegajo na najvišjo kakovost in strokovno svetovanje na prijateljski ravni. Kakovostna podpora je ključ do zagotovljenega uspeha. Če izbirate med produkti v njihovi ponudbi, ste lahko mirni. Svoj dom ali poslovni prostor ste ali še boste obogatili z odlično idejo in kakovostnim senčilom, ki vam bo služilo na dolgi rok. Naj se snovanje vašega doma ne ustavi pri eni ideji. Raziščite različne možnosti in obiščite razstavni salon senčil v Krškem.

Naročnik oglasnega sporočila GENIAL D.O.O.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin