SiolNET. Dom Prenova in gradnja
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ogrevanje prostora za manj kot en evro na dan (video)

1

termometer

Britanski novinar je na svetovnem spletu objavil posnetek, ki je navdušil vse tiste, ki radi varčujejo ali so v to celo primorani.

Ogrevanje, kot ga je na YouTubu predstavil Dylan Winter, sploh ni nov način, le v moderni dobi smo malce pozabili na znanje naših prednikov. In v čem je trik? Uporabili bomo štiri čajne svečke, ki gorijo približno tri ali celo štiri ure. Uporabite lahko najcenejše, saj kakovost svečk ne igra vloge. Potrebujemo še dva glinena cvetlična lončka, kovinsko posodo, podobno pekaču, in vžigalnik.

V globljo kovinsko posodo položimo štiri čajne svečke in jih prižgemo. Nanje, tako da ne zapremo dotoka zraka, položimo okoli obrnjen manjši cvetlični lonček, njegovo luknjico, sicer namenjeno odtekanju vode, pa zamašimo. Čezenj damo večji glineni lonček in tudi tokrat pazimo, da ne zapremo dotoka zraka. Od tukaj dalje bo fizika za vas delala sama. Spodnji lonec se bo zaradi vročega zraka štirih lončkov segrel, nato bo toploto začel oddajati še večji lonec, skozi njegovo luknjo pa bo začel izhajati zelo vroč zrak, ki bo ogreval vaš prostor.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin