Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 10. 2022,
7.11

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

čiščenje s paro čiščenje Karcher parni čistilec PR članek

Petek, 7. 10. 2022, 7.11

1 leto, 6 mesecev

Že poznaš vse načine uporabe parnih čistilcev? Preveri!

Oglasno sporočilo

Parni čistilci so brez dvoma izjemno vsestranske naprave. Toda kaj lahko v resici čistimo z njimi in čemu so namenjeni? Na to vprašanje zna odgovoriti le malo uporabnikov. V nadaljevanju vam predstavljamo številne možnosti uporabe parnih čistilcev. Nekatere od njih vas bodo zagotovo presenetile.

nacini-uporabe-parnih-cistilcev | Foto:

Čiščenje vseh vrst talnih površin

Parni čistilec se najpogosteje uporablja za čiščenje vseh vrst talnih površin. Uporabite ga lahko tako za čiščenje ploščic ali vinila kot tudi laminata ali lakiranega parketa. Pri zadnjih dveh morate biti le pozorni na to, da uporabite dve štirislojni krpi, s katerima bo na površino prišlo čim manj pare. Prav tako morate biti prepričani, da sta strokovno položena in zlepljena.

ciscenje-tal-pakret-laminat-ploscice | Foto:

Tla je priporočljivo pred tem temeljito posesati, za kar lahko uporabite kakovostni Kärcher sesalnik.

Čiščenje kopalnic in stranišč

Čiščenje kopalnic in stranišč še nikoli ni bilo tako enostavno. Z uporabo parnega čistilca boste imeli hitro in bleščeče čisto celotno kopalnico, vključno s stenskimi in talnimi ploščicami, stekli, ogledali, armaturami in fugami.

S posebno polirno krpo lahko brez težav odstranite tudi trdovratne obloge vodnega kamna in mila. Če so te debelejše, je priporočljivo, da jih namočite s kisom ali citronsko kislino ter pustiti delovati nekaj časa.

Čiščenje steklenih površin

S parnim čistilcem lahko brez težav očistite tudi vse steklene površine - okna, ogledala ali vitrine.

Postopek je zelo preprost - najprej uporabite ročno šobo in krpo za paro, da grobo zdrgnete stekleno površino, nato pa s točkovno šobo nanesete paro od zgoraj navzdol. Čiščenje končate tako, da z brisalcem v pasovih obrišete vodo od zgoraj navzdol.

Čiščenje fug med ploščicami

Fuge med ploščicami po več letih izgubijo svoj prvotni videz in sijaj. Nekateri se čiščenja fug lotevajo z raznimi krtačami ali belili, kar pa je dolgotrajno, manj učinkovito kot s parnim čistilcem in lahko celo poškoduje fuge.

Za čiščenje fug je najbolje uporabiti točkovno šobo parnega čistilca, na katero nataknete okroglo krtačo. Ta omogoča usmerjen curek, ki z dodatnim drgnjenjem pripomore k izjemnim rezultatom.

Odstranjevanje maščobnih oblog v kuhinji

Ob vsakodnevni uporabi kuhinje ni nič nenavadnega, da se sčasoma, kljub rednemu čiščenju, naberejo maščobne obloge. Te so najpogostejše na kuhinjskem pultu, ploščicah, kuhalnih površinah, nerjavečem jeklu in seveda v pečici.

ciscenje-kuhinjskih-povrsin | Foto:

Parni čistilec z izjemno močjo pare omogoča preprosto in učinkovito čiščenje vseh omenjenih površin. Dodatna oprema pripomore k temu, da z različnimi nastavki lahko temeljito očistite pečico, steklokeramično ploščo ali zamaščene fuge med ploščicami okoli kuhalnih površin.

Razkuževanje kuhinjskih površin

Parni čistilec pa ni namenjen le čiščenju, ampak ima zaradi visoke temperature in pritiska tudi izjemno moč razkuževanja. Neodvisni testi v laboratorijih so pokazali, da s pravilno uporabo parni čistilec odstrani kar 99,99 odstotka običajnih gospodinjskih bakterij in virusov.

Na ta način bistveno prispeva k splošni higieni, njegova dodatna prednost pa je v tem, da za to ne potrebujete nobenih kemikalij in drugih zdravju nevarnih sredstev za razkuževanje.

Osvežitev oblačil in oblazinjenega pohištva

Z uporabo parnega čistilca se lahko izognete tudi obiskom v kemičnih čistilnicah, saj so odlične naprave za osvežitev oblazinjenega pohištva, zaves, posteljnine, z dodatno šobo za tekstil pa postane tudi osvežitev oblačil prava malenkost.

Z vgrajenim odstranjevalcem kosmov boste brez težav odstranili lase ali pa dlako hišnih ljubljenčkov, prav tako lahko parni čistilec uporabite za glajenje gub. Zaradi izjemne moči pare boste s parnim čistilcem poskrbeli za odstranitev vseh vonjav, ki se sčasoma dobesedno zažrejo v oblazinjeno pohištvo in tekstilne dodatke, vaš dom pa bo na ta način zasijal v popolnoma novi luči.

Likanje

Najbolj zmogljivi in napredni parni čistilci imajo vgrajen tudi priključek za likanje, med dodatno opremo pa se znajde tudi likalnik. Ta je enako učinkovit kot klasični likalniki, saj lahko z njim enostavno zlikate svoje perilo, posteljnino in drug tekstil.

likanje-s-paro | Foto:

Z dodatno pomočjo pare je likanje še hitrejše in učinkovitejše, zaradi večjega rezervoarja z vodo pa ni nobene potrebe po dolivanju vode, kar velja za klasične likalnike.

Na spletni strani Karcher Slovenija od 13. do 27. 10. 2022 poteka akcija, v kateri si lahko s klikom na spodnjo povezavo zagotovite parni čistilec po nižji ceni.

AKCIJA - parni čistilci Karcher!

Parni čistilci so izjemno vsestranske naprave. Z nakupom parnega čistilca lahko z eno samo napravo očistite praktično vse površine v svojem domu. Pri tem ni nobene potrebe po dodatnem zapravljanju denarja za čistila in druga kemična sredstva, delo pa je opravljeno hitro in učinkovito.

In če do zdaj niste bili ravno ljubitelj čiščenja, boste s parnim čistilcem Kärcher to slej ko prej postali.

Naročnik oglasnega sporočila je Karcher d.o.o.

Ne spreglejte