Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 9. 2019,
10.46

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Maros

2

Natisni članek

advertorial stanovanje dnevna soba sedežna garnitura Natuzzi

Četrtek, 12. 9. 2019, 10.46

2 meseca

Sedežne garniture, ki vsako dnevno sobo spremenijo v raj

Vsebino omogoča Maros

2

Natuzzi

Dnevna soba z udobno sedežno garnituro je središče vsakega doma. Če se na sedežni garnituri počutimo udobno, je to dobro zagotovilo, da bo v prostoru vladalo prijetno vzdušje. In to je tisto, kar iz vsakega stanovanja naredi toplo zavetje.

V dnevni sobi se vedno toliko dogaja – tukaj se družimo, počivamo in tudi delamo. Zato vsi strokovnjaki za notranjo opremo stanovanja priporočajo, da si za izbiro prave sedežne garniture vzamemo dovolj časa in da dobro premislimo, kam jo bomo postavili.

Pomembno je, da se ne zadovoljimo s prvim kavčem, ki ga vidimo. Izbire je ogromno in vedeti moramo, da gre za stanovanjsko opremo, ki nam bo služila več let. Sedežna garnitura iz kakovostne tkanine lahko zdrži od sedem do petnajst let, medtem ko je življenjska doba tiste iz usnja ali nubuka lahko tudi trikrat daljša. Na življenjsko dobo sedežne garniture vplivajo kakovost materialov, način uporabe, redno vzdrževanje in razmere v prostoru.

Oglejte si katalog.

Kako postaviti sedežno garnituro?

Natuzzi Colloseo | Foto:

Preden se lotimo izbire prave sedežne garniture, moramo razmisliti, kakšna bo postavitev posameznih elementov v prostoru. Nekatere sobe so takšnih dimenzij, da je vsakomur takoj jasno, kje mora stati sedežna garnitura, da bo prostor deloval prijetno, vendar ni vedno tako.

Splošno pravilo pri urejanju prostorov je, da naj bo kavč obrnjen proti osrednji točki prostora. Če ta točka ni povsem jasno določena, pa moramo upoštevati nekaj nasvetov.

Najbolj običajno postavitev v obliki črke L lahko spremenimo s kombinacijami dvosedov, trosedov, s počivalniki in tabureji ter različnimi fotelji. Tudi mizica kot del sedežne garniture mora delovati usklajeno in je lahko celo oblazinjena.

Ravnotežje v prostoru

Natuzzi | Foto:

Vedno, ko razporejamo opremo v stanovanju, moramo razmisliti o ravnotežju. Če na eno stran sobe postavimo več vizualno močnih elementov, bo celoten prostor deloval neuravnoteženo. Sedežne garniture zavzamejo velik del vidne površine, zato je nujno, da v drugi del sobe postavimo nekaj enakovrednega. Včasih zato nasproti zofe postavimo dva fotelja, ki uravnotežita dominantnost zofe.

Ali potrebujemo zofo ali kavč?

Kavč je namenjen sproščanju in spada v intimnejše dnevne sobe. Ima drugačno, udobnejše sedišče kot zofa, ki ima bolj formalen videz. Zofa je višja, ima bolj pokončno naslonjalo in je namenjena sedenju, zato je primernejša za druženje.

Prehodi skozi prostor

Natuzzi Campus | Foto:

Sedežne garniture v običajnem stanovanju zavzamejo ogromno prostora, zato moramo pred postavitvijo razmisliti tudi o "prometnem pretoku" v sobi, saj nočemo ovirati prehodov skozi prostor. V stanovanju nikoli ne smemo ničesar postaviti tako, da bomo potem morali previdno stopati čez različne ovire. Klubska mizica in kavč morata biti vsaj pol metra narazen.

Soba naj diha

Natuzzi | Foto:

Klasična postavitev kavča je tik ob steni, saj smo včasih prostorsko omejeni za kaj bolj svobodnega. Vseeno je vredno razmisliti o bolj sproščeni lokaciji. Presenečeni bomo, kakšen učinek lahko dosežemo, če kavč pomaknemo stran od stene, saj celoten prostor dobesedno zadiha. Tudi kotne sedežne garniture lahko postavimo kako drugače, ne le v kot. Ker ponujajo dovolj sedišč, se lahko z njimi tudi malo poigramo, saj dobro delujejo tudi kot pregrada med prostori.

Barva: držimo se narave

Natuzzi | Foto:

Zofo ali kavč je po eni strani povsem preprosto izbrati, pa vendar, kakšno barvo izbrati? Ker tega kosa pohištva ne kupujemo za kratko obdobje, se raje odločimo za nevtralne naravne barve in minimalistične vzorce. Sedežni prostor potem popestrimo z barvitimi detajli, kot so okrasne blazine in odejice.

Usnje ali tkanina?

Natuzzi | Foto:

Ne glede na to, kaj nam je všeč na otip, razmislimo o kakovostnem materialu, saj sedežne garniture ne kupujemo vsako leto. Dobra sedežna garnitura bi morala zdržati kar 25 let.

Tkanine delujejo prijetno na otip, večinoma so iz poliestera, akrila in poliuretana z dodanimi lanenimi ali bombažnimi vlakni. Te sedežne garniture je preprosto vzdrževati, saj so prevleke večinoma snemljive.

Usnje je najtrpežnejši material, ki živi s prostorom, se prilagaja temperaturi okolice, tako da temperatura sedežne garniture ustreza tudi naši koži.

Usnje je razvrščeno po kategorijah na podlagi izvora surove kože. Kože, ki prihajajo z južne poloble, imajo več naravnih značilnosti usnja in so manj prožne kot kože s severne poloble. Na splošno gledano je v višje razrede uvrščeno usnje s severne poloble. Kože prihajajo k nam iz vseh dežel in se jih temu primerno razvršča glede na njihov izvor, nato pa so razvrščene tudi glede na prisotnost naravnih značilnosti. Ker so kože z manj naravnimi značilnostmi redkejše, so običajno dražje, zahtevajo pa tudi manj pridelave.

Širok izbor usnja in tkanin

Natuzzi | Foto: Blagovna znamka Natuzzi ponuja širok izbor usnja in tkanin, ki ustrezajo vsakemu domu in različnim življenjskim slogom. Za klasično zofo lahko izberemo mehko in fino naravno usnje.

Če imamo otroke ali domače hišne živali, se lahko odločimo za usnje Protecta, ki je prav tako lepo, predvsem pa trajno in preprosto za čiščenje ter vzdrževanje.

Tisti, ki bi radi sedežno garnituro v blagu, pa lahko izbiramo med številnimi naravnimi in tehničnimi tkaninami v velikem številu različnih barv in struktur.

  • Usnje Natural je naravno ustrojeno usnje, ki ima več naravnih značilnosti in večje razlike v barvnih odtenkih. Več naravnih značilnosti in barvnih nihanj ni napaka.
  • Usnje Protecta je zaščiteno usnje, ki ima manj naravnih značilnosti in enotnejši videz.

Kaj vpliva na ceno usnjene zofe?

Natuzzi | Foto:

Na ceno končnega izdelka vpliva značilnost usnja. Če je usnje iz višjega razreda, bo višja tudi cena končnega izdelka. Seveda pa na ceno vplivajo tudi drugi dejavniki, kot so velikost, stil, vrsta podnožja in všiti detajli. Natuzzi velik pomen namenja temu, da sedežna garnitura estetsko zadovolji kupca, gledano z vseh zornih kotov.

Katalog sedežnih garnitur Natuzzi Editions si oglejte TUKAJ.

Čiščenje usnjene sedežne garniture

Natuzzi | Foto:

Usnje  je naraven material in lahko spreminja svoj videz skozi čas. Redno brisanje prahu in takojšnje čiščenje manjših madežev bi morali zadostovati, da bo sedežna garnitura ohranjala svoj prvotni videz dalj časa. Čistimo s suho, mehko belo krpo, lahko uporabimo tudi pH-nevtralno milo, ki ga razredčimo z vodo. Odsvetujemo uporabo močnejših čistil.

  • V vseh salonih Natuzzi je na voljo set za čiščenje usnja in tkanin, s katerim pohištvo pravilno vzdržujemo. Z rednim in pravilnim čiščenjem zofa dolgo ostane v dobri kondiciji.

Prednosti odprtih prostorov

Natuzzi Caligaris | Foto:

Sodobni prostori odprtega tipa nam omogočajo, da dnevno sobo združimo z jedilnico, tako da so večeri, ki jih skupaj preživljamo doma, še bolj prijetni. Mize za jedilnico vrhunske kakovosti se odlično podajo v vsak prostor.

Kakovost izdelave miz Calligaris za jedilnico je vrhunska, dizajn pa je dovršen. Izbiramo lahko med različnimi modeli in dizajni miz za jedilnico.

Različne raztegljive mize proizvajalca Calligaris nam omogočajo, da skupaj s prijatelji preživimo prijeten družaben večer ob dobri hrani in pijači. Glavna prednost raztegljive mize je, da jo lahko po končani uporabi zložimo in pospravimo nazaj na svoje mesto.

Tradicija v skladu z najnovejšimi zahtevami in trendi

Natuzzi | Foto:

Natuzzi je ena izmed svetovno najbolj znanih blagovnih znamk oblazinjenega pohištva. Sedežne garniture, pohištvo in dodatke za dom oblikujejo v skladu z najnovejšimi zahtevami in modnimi zakonitostmi.

Les za izdelavo pohištva Natuzzi prihaja iz obnovljivih gozdov. Usnje obdelujejo v lastnih strojarnah, kjer spoštujejo najstrožje okoljske predpise. Poliuretan za oblazinjenje izdelujejo brez uporabe freona, vse sedežne garniture izdelujejo brez agresivnih kemikalij.

Zakaj izbrati zofo Natuzzi?

Natuzzi je garancija za najbolj ekskluzivno usnje ali skrbno izbrano tkanino. Natuzzi je dizajn, ki se nenehno obnavlja, a hkrati ostaja edinstven in nezmotljiv. Natuzzi je nepremagljivo udobje z najnaprednejšimi tehnologijami.

Z novim programom 3D Design ter s pomočjo svetovalcev in arhitektov lahko pripravijo simulacijo vašega doma z izbrano stanovanjsko opremo Natuzzi. 3D-predstavitev se popolnoma neobvezujoče in brezplačno lahko opravi v salonih ali pri vas doma.

Akcija staro za novo

Natuzzi | Foto: Natuzzi septembra ob naročilu nove sedeže garniture iz kolekcije Natuzzi Italia ponuja:

- odkup stare garniture,

- odvoz stare garniture,

- dostavo nove sedežne garniture.

Ob naročilu katerekoli nove sedežne garniture Natuzzi Italia v vrednosti od štiri do pet tisoč evrov za staro garnituro plačajo 500 evrov. Vrednost stare garniture (najmanj 500 evrov oziroma deset odstotkov vrednosti nove ob nakupu nad pet tisoč evrov) obračunajo v obliki popusta pri nakupu nove.

Akcijska ponudba velja do 30. 9. 2019.


Več informacij:

Maros d.o.o., Šmartinska c. 53, 1000 Ljubljana, tel. (01) 401 20 03

Trgovine Natuzzi:

  • LJUBLJANA, Rezidenca, Šmartinska 53, T: (01) 401 20 10
  • CELJE, Celeiapark, Aškerčeva 14, T: (03) 491 82 70
  • OUTLET NATUZZI, Slovenska vas, Jesenice na Dolenjskem, T: (07) 457 40 70
Ne spreglejte