SiolNET. Dom Oprema in dekor
3,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Počitniška hiša na Ibizi, iz katere lahko vse odnesete domov

3,15

termometer

Foto: Youri Claesens

V dvesto let stari hiši, ki je bila dolgo zapuščena in zato v slabem stanju, je po temeljiti prenovi nastal očarljiv interjer, kjer pa je vse, razen hiše, na prodaj.

V majhni vasi na severu Ibize v San Lorenzu je nastal sodobni interjer, ki ni pohodil zgodovinskih sledi, z uporabo osnovnih in lokalnih materialov pa je tudi v kontekstu okolja, v katerem je nastal. Rezultat je prijetno stanovanje, v katerem se prepleta sodobno in rustikalno, staro in novo, temno in svetlo.

Foto: Youri Claesens

Projekta so se lotili v amsterdamskem arhitekturnem in oblikovalskem studiu Standard Studio. V hiši, ki je bila zaradi zapuščenosti že v zelo slabem stanju, jim je uspelo ohraniti praktično le stene in del strehe. Preostalo je bilo treba vzpostaviti na novo, od električne napeljave do vodovoda. Objekt je bilo namreč treba pripraviti na uporabo v današnjem času in tako so del njega postali tudi solarni paneli, ki zagotavljajo toplo vodo.

Foto: Youri Claesens

Kuhinja in kopalnica s kamnitimi stenami

Za ohranitev značaja hiše so pri prenovi uporabili osnovne materiale. V kuhinji in kopalnici so ostali originalni kamniti zidovi, v prepletu z njimi pa se pojavlja marmor.

Foto: Youri Claesens

Arhitekti so se pri izbiri materialov držali tistih, ki so jih tradicionalno uporabljali na otoku, za notranjo opremo pa so izbrali oblikovalske kose različnih znamk.  

Foto: Youri Claesens

Posebnost stavbe je, da je vse, kar v njej vidite, na prodaj. Tako lahko z dopusta na Ibizi pridete na primer z novo lučjo za dnevno sobo.

Foto: Youri Claesens

Za očarljivo notranjostjo pa nič kaj veliko ne zaostaja niti bližnja okolica hiše, kjer so tudi sadna drevesa in zelenjavni vrt.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 22
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin