SiolNET. Dom Oprema in dekor
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Plonk listek" za pravilno praznično postavitev mize

0,75

termometer

 | Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Bliža se december in z njim številne priložnosti, večerje in druženja. Da boste čim boljši gostitelj, se naučite pravilno pripraviti mizo.

To opravilo je sicer del vsakdana, a ob slavnostnih priložnostih in decembrskih druženjih samo nož in vilice ob krožniku ne bodo dovolj.

Na spodnji sliki si poglejte, kakšna je pravilna postavitev mize, da bo kar se da svečana. Zapomnite si: pribor naj bo zloščen, krožniki bleščeči.

V pomoč pri postavitvi praznične mize. | Foto: Thinkstock V pomoč pri postavitvi praznične mize. Foto: Thinkstock

Prtički naj bodo za vse goste enaki, sveže oprani in lepo pripravljeni. Veste, kako jih zložiti in končno uporabiti tiste fine obročke za prtičke? Oglejte si v videoposnetku:

Ko boste osvojili to, se potrudite še pri okrasitvi mize. Podloge za krožnike naj bodo v enaki barvi kot prtički, v podobnem odtenku naj bo tudi cvetje na mizi in morebitne sveče.

Vendar pozor: sveče naj ne bodo previsoke, saj lahko ovirajo podajanje hrane čez mizo.

Odlična rešitev za nežno svetlobo sveč na mizi s slavnostno večerjo | Foto: Thinkstock Odlična rešitev za nežno svetlobo sveč na mizi s slavnostno večerjo Foto: Thinkstock

Mizo lahko okrasite s storži, cimetovimi palčkami, janeževo zvezdo ... | Foto: Thinkstock Mizo lahko okrasite s storži, cimetovimi palčkami, janeževo zvezdo ... Foto: Thinkstock

Namig: če želite ustvariti nežno svetlobo svečk, a se hočete izogniti manjšemu požaru, položite čajne svečke v kozarce in jih postavite na sredino mize. Za okrasitev mize pa lahko uporabite kakšne zanimive okraske za jelko, storže ali posušene smrekove vejice.

Save

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin