Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 11. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek zvok zvočniki

Torek, 21. 11. 2017, 4.00

6 let, 1 mesec

Nova tehnologija, ki prostor objame z vrhunskim 360° zvokom

Oglasno sporočilo
Revolve zvočniki

Bluetooth prenosni zvočniki so na trgu že kar nekaj let. Proizvajalci jih ponujajo v različnih izvedbah in velikostih – majhne, velike, prenosne, vodoodporne in/ali takšne z robustnim ohišjem.

 

Pred nekaj meseci pa je BOSE v tej kategoriji predstavil svoja nova prenosna zvočnika SoundLink Revolve in Revolve+, ki sta drugačna od vseh dosedanjih bluetooth zvočnikov. Omogočata namreč odvisno od modela telefona razporeditev zvoka v vseh smereh okrog zvočnika (360°), kar je idealno za postavitev na prostem ali v zaprtem prostoru. Večji od obeh zvočnikov (Revolve+) ima tudi ročaj, s pomočjo katerega ga lahko obesite na kakšno kljuko ali vejo.

zvočniki Lorex bose | Foto:

Kar zadeva kakovost zvoka, sta oba zvočnika Bose Revolve prav neverjetna in zvok, ki ga predvajata v celotnem 360- stopinjskem krogu, je popolnoma enakomeren. To je proizvajalec dosegel s parom pasivnih nizkotonskih zvočnikov, ki poskrbita za base, ter enojnim zvočnikom, usmerjenim na akustični deflektor, ki razporedi zvok v okolico. Če si na pametni telefon naložite aplikacijo Bose Connect, lahko par zvočnikov upravljate tudi v stereo ali party mode različici, kar je idealno, kadar se zabavate v večji družbi. Presenetljivo učinkovita je baterija, saj pri večjem Revolve+ omogoča kar 16 ur delovanja, pri manjšem Revolve pa do 12 ur.

zvočniki Lorex bose | Foto:

SoundLink Revolve je v primerjavi s preostalimi zvočniki nekoliko nenavadno oblikovan, vendar je proizvajalec dobro pretehta vse razloge za takšno obliko. Ohišje zvočnika, izdelano iz aluminija, je cilindrične oblike, na zgornji in spodnji strani pa ga obdajata posebno obdelani in zaščiteni ploskvi, v katerih sta na spodnji strani integrirana USB-priključek za polnjenje in navoj za pritrditev na tripod, zgoraj pa je vgrajenih nekaj kontrolnih tipk. Vgrajena ima tudi mikrofon in multifunkcijsko tipko, s katero lahko aktivirate Google Assistant ali Siri, odvisno od model pametnega telefona, ki ga uporabljate. Oba zvočnika sta v kategoriji vodoodpornih naprav IPX4, kar pomeni, da jima ne škodi niti kakšen pljusk vode. Ohišje je oblikovano tako robustno, da je odporno tudi proti morebitnim nezgodam – padcu z mize ali čemu podobnemu.

Ne spreglejte