Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 12. 2015,
15.15

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

nepremičnine Michael Jordan Frank Sinatra

Sreda, 9. 12. 2015, 15.15

6 let, 1 mesec

Ko razkošna vila ne najde kupca: če jo kupite, vam podarijo še teslo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Lastniki nadpovprečno razkošnih in dragih nepremičnin morajo včasih uporabiti dodatne vzvode, da bi pritegnili kupce - in v ceno hiše vključijo še kakšen vreden ali pa vsaj zanimiv bombonček.

Konec novembra je na trg prišla novozgrajena vila v Carmelu v severni Kaliforniji. Na hišo s 380 kvadratnimi metri bivalnih površin so prilepili ceno 2,9 milijona evrov, med njene prednosti pa šteje podatek, da je vsa elektrika pridobljena s sončnimi celicami.

V garaži je prostora za tri avtomobile – enega vam podarijo Elektrika je pomemben del hiše – v garaži, v kateri je prostora za tri avtomobile, sta dve električni postaji, da ne bi samevali, pa so kupcu obljubili še eno omembe vredno nagrado. Kdorkoli bo hišo kupil, bo namreč dobil tudi električni avtomobilski hit, teslo S.

Podobno pospeševanje prodaje predvsem na ameriškem trgu luksuznih nepremičnin ni redkost, uporabljajo ga celo zvezdniki, za katere bi mislili, da bodo lahko svoja domovanja prodali že samo zaradi svoje slave.

Ko tudi za polovico nižja cena ne pomaga Legendarni športnik Michael Jordan, na primer, nikakor ne more prodati vile v severnem predmestju Chicaga. Sprva jo je prodajal za 26,5 milijona evrov, zdaj je cena padla že na 13,6 milijona evrov. In to še ni vse! Kot je po poročanju Forbesa dejal Jordanov nepremičninski agent, je nekdanji košarkar "pripravljen storiti karkoli, da bi hišo prodal".

Ob ogromni hiši dobite še zalogo športnih copat Karkoli v tem primeru pomeni, da bi kupec ob 5.200 kvadratnih metrov veliki hiši z devetimi spalnicami, 15 kopalnicami, teniškim in košarkarskim igriščem ter garažo za 15 avtomobilov dobil še vse posebne izdaje legendarnih športnih copat Air Jordan. V pravi številki čevljev, seveda.

Poletna rezidenca, pri kateri je v ceno vključen še pozabljen lasni vložek Nekatere tovrstne ponudbe so še bolj nenavadne. Hišo na newjerseyjski obali, kjer je poletja rad preživljal Frank Sinatra, na primer prodajajo za 4,8 milijona evrov, v ceno pa je vštet tudi lasni vložek, s katerim je legendarni pevec skrival vse redkejše lase in ki ga je nekoč pozabil v tej hiši.

Če ne gre drugače, v ceno všteješ še sebe Potem pa je tukaj še primer indonezijske vdove, ki je letos spomladi ob prodaji svoje hiše kupcu ponudila tudi svojo roko. Ta ponudba je bila sicer neobvezna, a kot je pozneje poročal Huffington Post, je naletela na kupca, prav tako vdovca, ki se je odločil kar za celoten paket.

Ne spreglejte