Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 7. 2015,
10.58

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Johnny Depp posestvo Provansa

Sreda, 8. 7. 2015, 10.58

6 let, 1 mesec

Johnny Depp za 23 milijonov evrov prodaja svojo vas v Provansi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Hollywoodski zvezdnik se je odločil prodati eno od svojih nepremičnin: ne hišo, ne dvorec, ampak kar celo vas, ki jo je preuredil v razkošno posestvo.

Leta 2001 si je Johnny Depp omislil rezidenco v Provansi, okoli 25 kilometrov severno od mondenega letovišča St. Tropez. Kot se za dobro plačanega hollywoodskega igralca spodobi, ni kupil skromne počitniške hiše, ampak kar vso vas: ta obsega 150 tisoč kvadratnih metrov površine, sestavlja pa jo 12 zgradb iz 19. stoletja. Naslednjih 15 let je zvezdnik to vas prenavljal in za prenovo porabil na milijone evrov, da bi jo spremenil v razkošno bivališče, zdaj pa se je odločil, da jo proda.

Skupno je v vasi 12 spalnic in 12 kopalnic, ob glavni hiši je urejenih več hiš za goste, posestvo pa obsega tudi kapelo, bar in restavracijo, avtomehanično delavnico in hišo za osebje, povrhu pa še deskarski park in dva bazena. Vinska klet je urejena v gusarski tematiki – logično glede na denar, ki so mu ga prinesle filmske uspešnice Pirati s Karibov. Mimogrede: Deppu pri prenovi niso pomagali arhitekti, ampak jo je speljal povsem sam.

"Johnny se je na to posestvo zatekal pred hollywoodskim hrupom, da bi si napolnil baterije in se znova povezal z naravo. Oboževal je to posestvo, ki mu je omogočalo normalno, mirno življenje. Tukaj je svoja otroka, Lily-Rose in Jacka, naučil spoštovanja narave in zdravega, prizemljenega življenjskega sloga," pojasnjujejo na spletni strani nepremičninske agencije Sotheby's International Realty, ki posestvo prodaja. "Za prodajo se je odločil, ker končuje to poglavje svojega življenja in gre naprej. Upa, da bo kupec na posestvu užival prav toliko kot on in da ga bo osrečilo tako, kot je njega," dodajajo.

Igralec svojo vas prodaja za 25,76 milijona dolarjev oziroma kakšnih 23 milijonov evrov. Če še niste prepričani o nakupu, pa naj omenimo še, da so v ceno vključeni vse Deppovo pohištvo, knjige in umetnine, tudi več igralčevih osebnih predmetov - katerih točno, nepremičninska agencija ne razkriva.

Ne spreglejte