SiolNET. Digisvet Tehnik
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Wi-Fi 7 v splošni uporabi že čez 2 leti

0

termometer

Wifi, Wi-Fi 7 |  | Foto: Telekomov Tehnik
Foto: Telekomov Tehnik

Združenje Wi-Fi Alliance razvija novo generacijo standarda Wi-Fi, ki bo prinesel še hitrejši prenos podatkov, boljšo odzivnost in širši doseg.

Wi-Fi 7 bo nadomestil trenutno najsodobnejši Wi-Fi 6E, ki je bil predstavljen predlani in je razširil delovanje Wi-Fi 6 na dodatno pasovno širino. Večina nas doma in v službi uporablja omrežne in končne naprave, ki podpirajo kombinacije standardov Wi-Fi 5 in 6, medtem ko so naprave z Wi-Fi 6E še zmeraj zelo redke. Številni proizvajalci celo razmišljajo, da bi jih kar preskočili, saj bo Wi-Fi 7 ponujal vse prednosti in še veliko več.

Wi-Fi 7 bo prinesel hitrost prenosa nad 30 Gb/s, kar bo omogočilo gladko uporabo navidezne resničnost (VR – virtual reality) in razširjene resničnosti (AR – augmented reality), prenos videa v ločljivosti 8K in boljšo izkušnjo igranja najnovejših iger za prave gamerje. Standard naj bi bil dokončno potrjen v letu 2024 in takrat lahko pričakujemo tudi najprej dobavljivost prvih usmerjevalnikov, prve računalnike in telefone pa kmalu za tem, saj sta največja proizvajalca omrežnih elementov, Intel in Qualcomm, za takrat napovedala prve dobave, analitiki pa ocenjujejo, da bo takrat na nov standard takrat preklopil tudi Apple.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin