Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 6. 2022,
22.15

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

TikTok

Četrtek, 30. 6. 2022, 22.15

1 leto, 9 mesecev

TikTok v petih točkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
TikTok | Foto Telekomov Tehnik

Foto: Telekomov Tehnik

TikTok je že nekaj časa najhitreje rastoče družabno omrežje, predvsem med mladimi, in čeprav zahteva povsem drugačen pristop kot denimo FacebookInstagram ali Twitter, ni težko videti v čem je njegov čar. Če ste razmišljali, da bi se pridružili, ali ste ravno začeli z uporabo TikToka, smo pripravili par kratkih napotkov, kako in kaj.

1. TikTok je video

Osnovni element TikToka je video, besedila in povezave so povsem drugotnega pomena. Družbeno omrežje TikTok je namenjeno komunikaciji prek videa. Kratki posnetki predstavijo zgodbo ali zabaven trend, uporabniki pa iščejo tiste, ki jih v to kar najhitreje posrkajo. Sprva je bila dolžina videov omejena na 15 sekund, kasneje so razširili na 60 sekund, nato na 3 minute, od nedavnega pa celo 10. A to ne pomeni, da je treba posneti cel film! Večino svojih videov poskusite omejiti na manj kot minuto, če je mogoče manj kot 30 sekund.

2. Spremljajte prijatelje in odkrivajte nove trende

TikTokov algoritem podobno kot druga družabna omrežja ponuja vsebine ljudi, ki jim sledimo, zraven pa teme, za katere sklepa, da so nam blizu. Z ogledi objav in interakcijami z vsebinami in ljudmi pridobiva algoritem vzorec naših interesov (npr. humor, glasba, komedija, šport, ples …) ter ponuja z njimi povezane vsebine. Tako lahko hitro odkrijemo zanimive ustvarjalce in zgodbe, ki nas pritegnejo.

3. Posnemite video z intuitivnim in zabavnim vmesnikom

TikTok ima privlačen vmesnik za snemanje vsebin s številnimi možnostmi nastavitev in prilagoditev. Tako narejen filmček morda ne bo nominiran za oskarja ali vesno, omogoča pa nam preprost način izražanja kreativnosti, tudi če so orodja snemanja in montaže videa za nas povsem nova. Če vam ne gre takoj, lahko navodila, namige in skrivne trike za ustvarjanje hitro najdete kar v samem TikToku. Poskusite s ključniki #tiktoktutorial, #tiktoktips, #howtotiktok in podobnimi.

4. Uporabite ključnike za iskanje in označevanje svojih vsebin

Podobno kot Instagram in Twitter tudi TikTok vsebine označuje s ključniki (# oz. hashtag), ki omogočajo lažje iskanje. Tako se lahko pri iskanju zanesete, da bo denimo #funny našel kopico zabavnih posnetkov in če sami posnamete skeč, ga nujno opremite s tem ključnikom.

5. Poiščite in posledite Tik Tok račun Telekoma Slovenije

Telekom Slovenije je prisoten na številnih družabnih omrežjih in seveda tudi TikToku. Naš profil najdete pod uporabniškim imenom @telekom_slovenije , na njem pa rastoče število posnetkov, ki na zabaven način predstavljajo našo ponudbo, nove telefone in druge naprave, zraven pa še nagradne igre, ki jih gosti naš Klemen Berglez oz. @klemimon.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku. 

Ne spreglejte