Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 10. 2021,
6.00

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

iPhone 13 Apple

Nedelja, 17. 10. 2021, 6.00

2 leti, 5 mesecev

S pomočjo teh trikov in nasvetov bodo vaši hišni ljubljenčki še bolj fotogenični

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
iPhone | Foto Apple

Foto: Apple

Če si lastite kakšnega hišnega ljubljenčka, verjamemo, da ga kdaj pa kdaj snemate. Pa ste s posnetki zadovoljni? No, čez nekaj minut boste spoznali, kako so lahko še boljši.

Apple je na svojem YouTube profilu objavil zelo uporaben video, ki lahko vsem vam, ki si lastite domačo žival, pride zelo prav. V njem fotografinja Sophie Gamand in Jahmyra iz programa Today at Apple pokažeta nekaj trikov oziroma nasvetov za izdelavo ekspresivnih portretov hišnih ljubljenčkov. Verjamemo, da lahko, če jih boste upoštevali, dobite še več všečkov na družbenih omrežjih, ko boste naslednjič ponosno razkazovali svojo domačo žival.

Videoposnetek, ki ga je objavil Apple, si lahko ogledate spodaj.

Ali svojo domačo žival vedno fotografirate iz svoje višine? Torej stoje ali pa sede? Fotografinja Sophie Gamand je mnenja, da se je pri izdelavi ekspresnih portretov dobro spustiti na višino živali. Če ste živali doslej vedno fotografirali v svoji višini, je zdaj morda čas, da se spustite na njihov nivo in poizkušate še tako narediti kakšno fotografijo.

Omenjena fotografinja tudi svetuje, da se pri izdelavi ekspresnih portretov prilagodite energiji živali. Če je žival na primer energična, je torej dobro na mobilni napravi uporabiti način za hitro zajemanje posnetkov.

Sophie v videu med drugim omeni tudi uporabo zvokov za usmeritev pozornosti živali. Pokaže pa tudi, kako lahko združite več različnih fotografij, tako da dobite zelo zanimiv GIF.

Sophie in Jahmyra v videu uporabljata mobitela iPhone. Torej vsi triki in nasveti, ki jih pokažeta, lahko najbolj koristijo uporabnikom mobitelov iPhone. Do neke mere pa jih vseeno lahko koristijo tudi uporabnikom ostalih mobitelov.

Apple je nedavno na YouTubu objavil še en videoposnetek, v katerem so prikazane tehnike za izdelavo filmskih videov. Te tehnike se sicer ne osredotočajo izključno na snemanje živali. Predlagamo, da si ogledate tudi ta video, saj boste tako dobili še nekaj uporabnega znanja.

Članek je bil prvotno objavljen na Telekomovem Tehniku. 

Ne spreglejte