SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za Evropejca hekerji zaračunajo več kot za Američana

2

termometer

 | Foto:
Raziskava podjetja McAfee Labs je pokazala, da hekerji podatke kreditnih kartic prebivalcev Evropske unije v povprečju prodajajo za do šestkrat višje vsote kot podatke o karticah državljanov ZDA.

Pri McAfee Labs so v tej raziskavi primerjali cene podatkov o kreditnih karticah na internetnih črnih trgih in ugotovili, da se najdražje "prodajajo" Evropejci.

Za tako imenovan random, z računalniškim programom ustvarjeno ponarejeno, a veljavno kreditno kartico, je treba odšteti med 22 in 27 evri, če je njen domnevni lastnik prebivalec EU. Random državljana ZDA pa stane zgolj od štiri do sedem evrov.

To so sicer le cene veljavnih kreditnih kartic. Če prodajalec ponudi več podatkov, kot so polno osebno ime, domači naslov, matična številka (EMŠO) in rojstni dan izmišljene osebe, se cene dvignejo do dobrih 25 evrov za Američana in 40 evrov za Evropejca. Takšnim kompletom podatkov na spletnem črnem trgu rečejo fullz ali fullzinfo.

Američani so tako poceni, ker jih je preveč Razlog za to, da so Američani tako poceni, je glede na strokovnjake podjetja McAfee dejstvo, da je na spletnih črnih trgih ukradenih in ponarejenih kreditnih kartic državljanov ZDA preveč. Letos so hekerji napadli nekaj velikih ameriških trgovcev (Target, na primer) in črne trge preplavili z ukradenimi identitetami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin