SiolNET. Digisvet Novice
0,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vas je prevzela nogometna evforija? Poglejte si obvezne pripomočke za spremljanje evropskega prvenstva.

0,23

termometer

Evropsko prvenstvo v nogometu 2016
Foto: Reuters

Slovenije žal ni na evropskem nogometnem prvenstvu, vseeno pa lahko navijamo za druge ekipe, na primer  za naše sosede Hrvate, ki igrajo odlično in so uspeli skalpirati tudi veliko Španijo. Poglejte, s katerimi aplikacijami boste vedno na tekočem z aktualnim dogajanjem.

UEFA Euro 2016 (Android, iOS)

Uradna aplikacija prvenstva je praktično nujna za vse prave nogometne navdušence. Vsebuje namreč vse podatke, ki si jih strasten navijač lahko želi.

Glavni so seveda ažurni rezultati in skupinske lestvice, poleg tega pa najdete notri še osebne izkaznice igralcev in ekip ter podrobno razdelano statistiko, ki obsega vse od golov in podaj do števila prekrškov, prikazuje celo pretečene razdalje posameznih nogometašev. Za najbolj zavzete pa je tu še zavihek z novicami in zgodovinskim dogajanjem, ki vsebuje tudi video vsebine.

Euro 2016 Foto: Andrej J. Pirnat

Glavne prednosti:

•   informacije o tekmah

•   statistični podatki, novice, video vsebine in zgodovinski prispevki

Euro 2016 (Android)

Če vas raznorazne multimedijske vsebine na telefonu motijo, ker upočasnjujejo delovanje in nalaganje strani, potem vam bo bolj kot uradna aplikacija všeč nekoliko okleščeni in pomenljivo imenovani Euro 2016.

Tudi ta ima namreč precej podrobno količino podatkov, ki zajemajo vse od strelcev in lestvic do napadalnih in obrabnih formacij ekip, poleg tega pa vsebuje tudi vse informacije o kvalifikacijskih tekmah. Tako lahko na primer še enkrat podoživite neuspešno kvalifikacijsko pot slovenske reprezentance.

Euro 2016 Foto: Andrej J. Pirnat

Glavne prednosti:

•   preprost in odziven vmesnik

•   informacije o igralcih in ekipah ter statistični podatki (tudi o dogajanju v kvalifikacijah)

LiveScore EURO 2016 (Android, iOS)

Predstavljajte si situacijo. Zvečer bo na sporedu derbi vseh derbijev, ki se ga veselite že ves dan. Zato ste se temeljito pripravili. Kuhinjske police ste založili z vrečkami hitrih prigrizkov, hladilnik napolnili s hladno pijačo, po vsem stanovanju pa razobesili zastave vaše ekipe. Potem pa se situacija v zadnjem trenutku zalomi. Ne bo vam uspelo priti pravočasno domov.

Zakaj? Razlogov je nešteto. Soprogo so popadli porodni krči. Obtičali ste v cestni gneči. Šef vam ne pusti domov. Kaj lahko storite? Na telefonu vklopite aplikacijo LiveScore, enega najhitrejših programov za posredovanje rezultatov v živo. Da bo mera polna, pa vsebuje tudi statistiko in lestvice skupin. Nedvomno aplikacija, ki bi si zaslužila dodatek za stalno pripravljenost.

Euro 2016 Foto: Andrej J. Pirnat

Glavne prednosti:

•   hitro osveževanje rezultatov v živo

•    brez balasta, le glavne informacije in podatki o igralcih, ekipah in tekmah

Daljinec+ (Android, iOS)

Niso vse tekme, ki jih spremljate na televiziji, zanimive. Vsaj ne na prvi pogled. Ampak če vas privlači statistika in se radi poglobite vanjo, potem je tudi rezultat 0:0 lahko včasih še kako zanimiv.

Če ste se v teh besedah našli, potem se boste našli tudi v aplikaciji Daljinec+. V prvi vrsti je ta sicer namenjen ogledu video vsebin na Siol TV in TViN-u, v času tekem evropskega prvenstva pa se prelevi tudi v odličen nogometni pripomoček. V njem namreč najdete številne bolj ali manj zanimive podatke o aktualnem srečanju, zato ga je najbolje uporabljati v kombinaciji s televizijskim prenosom, ki po navadi teh podatkov nima.

Euro 2016 Foto: Andrej J. Pirnat

Glavne prednosti:

•    velika količina statističnih podatkov

•    povezava s televizijo (za naročnike Telekomovih storitev)

StatsZone (Android, iOS)

Če nadaljujemo v statističnem duhu, potem si omembo zasluži tudi aplikacija StatsZone, ki med vsemi ponuja najbolj poglobljeno analizo. Seveda vsebuje tudi vse ostale bolj splošne informacije o vseh akterjih na prvenstvu, ampak dodano vrednost predstavlja prav podrobna statistika.

Tako zelo podrobna, da bo v vas vzbudila manjvrednostni kompleks in željo po tem, da bi imeli doktorat iz statistike. Izjemno dopadljiva lastnost pa je tudi preprosto animiran potek tekme, ponazorjen s raznobarvnimi puščicami (goli, neuspešni streli, podaje …).

Euro 2016 Foto: Andrej J. Pirnat

Glavne prednosti:

•    izjemno podrobna statistika

•   animiran potek tekem, kjer so vse poteze predstavljene z vektorskimi puščicami

Onefootball (Android, iOS)

Gre za sicer precej priljubljeno nogometno aplikacijo, ki pokriva vsa mogoča tekmovanja, v času evropskega spektakla na zelenicah pa je dobila še poseben, njemu namenjen zavihek. Ta se lahko pohvali z zelo preglednim in všečnim vmesnikom ter seveda, tako kot tudi že prej omenjene aplikacije, z vsemi relevantnimi podatki, ki bi vas utegnili zanimati.

Pod posebej uporabne funkcije pa spadajo obvestila, ki vam jih na zahtevo aplikacija servira ob vsakem pomembnejšem dogodku na igrišču in ob njem, ter predvideni razpleti tekem.

Euro 2016 Foto: Andrej J. Pirnat

Glavne prednosti:

•   posredovanje obvestil o aktualnem dogajanju na igrišču

•   informacije o vseh nogometnih tekmovanjih

Evropsko prvenstvo lahko podrobno spremljate tudi na Siol.net.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin