SiolNET. Digisvet Novice
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Brisanj ne bo, dokler ne najdejo rešitev za ohranjanje spomina na preminule uporabnike

Twitterjeva metla bo najprej čistila po Evropski uniji

0,29

termometer

Twitter
Twitter je upočasnil svoje namere za izbris nedejavnih uporabnikov svojega družbenega omrežja. Foto: Reuters

Le nekaj dni po tem, ko je Twitter napovedal množično brisanje nedejavnih uporabniških imen na svojem družbenem omrežju, so svoje namere dopolnili z nekoliko milejšo različico.

Pri Twitterju so se sprva odločili brisati vse uporabniške račune, kjer se uporabniki niso prijavili vsaj šest mesecev.

Svojo namero, s katero so uporabnike, na katere se nanaša, seznanili z e-pošto, so pojasnili s tem, da nedejavni uporabniki niso sprejeli nove politike varovanja zasebnosti tega družbena omrežja in s potrebo po sproščanju uporabniških imen, ki jih nedejavni uporabniki zasedajo po nepotrebnem.

Twitter Digisvet Imate profil na Twitterju, a ste nedejavni? Pazite, izbrisali vas bodo!

Razlog: evropska regulativa

Zdaj pa niso več tako odločni glede datuma, ko naj bi se to zgodilo, dodatno pa poudarjajo, da bodo sprva brisali račune nedejavnih uporabnikov zgolj na območju Evropske unije.

Razlog je, kot navajajo, predvsem evropska regulativa o varovanju zasebnosti uporabnikov, zlasti splošna uredba o varstvu podatkov (GDPR).

Evropska unija, varovanje podatkov, GDPR Digisvet Kaj morate kot državljan EU vedeti o svojih osebnih podatkih in z njimi povezanih pravicah

Politika brisanja nedejavnih uporabnikov obstaja od nekdaj, le niso je dosledno izvajali

Twitterjeve namere za brisanje nedejavnih uporabnikov so med mnogimi uporabniki sprožile nezadovoljstvo, a jim skrbniki tega družbenega omrežja odgovarjajo, da ima Twitter tovrstno politiko že od svojih prvih dni, le da je ne po obsegu ne po terminih ni izvajal tako dosledno, kot je v njej predpisano.

Prav tako so napovedali, da bodo pred začetkom izvajanja napovedanega ukrepa poiskali način, kako lahko rodbina arhivira objave svojih preminulih članov, in še vedno zagotavljajo, da bodo pred vsakim morebitnim brisanjem poslali obvestilo po elektronski pošti – a je ravno pri preminulih velikokrat vprašanje, ali sploh kdo še ima dostop do pripadajočega e-poštnega predala.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin