Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 12. 2009,
13.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 16. 12. 2009, 13.36

8 let

Tudi tokrat horoskop in vreme pri vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tudi letos so najbolj iskani pojmi na osrednjem slovenskem spletnem iskalniku Najdi.si vreme in horoskop. Med bolj iskanimi so še gripa, La Toya, Tomaž Humar, Janez Janša in Joc Pečečnik.

Najbolj iskana ženska je bila porno zvezda La Toya, sledili pa sta ji Natalija Verboten in Urška Čepin. Letos najbolj iskani moški na iskalniku Najdi.si je pokojni alpinist Tomaž Humar, drugouvrščeni Jan Plestenjak in tretjeuvrščeni Aleš Čepin pa sta bila na lestvici najbolj iskanih že v prvi polovici leta. Tragična smrt je Tomaža Humarja pripeljala tudi na prvo mesto med najbolj iskanimi športniki, na drugem mestu je smučarka Tina Maze, na tretjem pa ekstremni kolesar Jure Robič.

Med letošnjimi dogodki, ki so med iskalci na Najdi.si pritegnili največ pozornosti, so bili smrt Michaela Jacksona, usodna nesreča Tomaža Humarja, gripa, evropsko prvenstvo v košarki in poroka Janeza Janše. Še vedno pa so zelo pri vrhu tradicionalno pogosto iskalni pojmi, kot so horoskop, vreme, gmail, facebook, google, 24 ur, avto.net, netlog, igre in sex (še vedno ostaja vprašanje zakaj mnogi uporabniki dostopajo do enega spletnega iskalnika prek drugega ali zakaj, denimo, do Facebooka ne dostopajo kar neposredno ali prek zaznamkov).

V svetu domače glasbe so najvišje uvrstitve pripadle glasbenicam; na vrhu so Natalija Verboten, Urška Čepin in Saša Lendero.

Severina, ki je v prvem polletju bila najbolj iskana tuja zvezda, in Lady GaGa, ki je bila takoj za Severino, sta zdrsnili za eno mesto, saj se je Michael Jackson po svoji smrti hitro prebil na prvo mesto.

Janez Janša je s prvega mesta najbolj iskanih politikov izrinil notranjo ministrico Katarino Kresal, tretjeuvrščeni pa je aktualni premier Borut Pahor. Predsednika republike tokrat ne zasledimo med prvih deset. V (nekoliko novejši) kategoriji gospodarstvenikov so največkrat iskani bili Joc Pečečnik, Mirko Tuš in Rajko Hrvatič.

Med domačimi turističnimi kraji v Sloveniji so bili najbolj iskani Čatež, Bohinj in Portorož, med tujimi pa Krk, Pag in Gardaland.

Na vrhu najbolj iskanih avtomobilskih znamk so se zvrstili Renault, Opel in Volkswagen.

Ne spreglejte