SiolNET. Digisvet Novice
1,11

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Velik uspeh Dunking Devils in F&B Acrobatics

Slovenci z osupljivimi kaskaderskimi podvigi navdušili Zuckerberga #video

1,11

termometer

 | Foto: Facebook Watch
Foto: Facebook Watch

Naši najbolj znani akrobati so v sodelovanju s Slovenskimi železnicami posneli spletno serijo z naslovom Fly Guys, v kateri ne manjka dih jemajočih kaskaderskih podvigov. Med drugim v enem od delov izvedejo skok čez vozeči se vlak. Produkcijo je v sklopu nove Facebook platforme financiral sloviti Mark Zuckerberg.

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg se je domislil nove Facebook platforme za spletno televizijo Facebook Watch, s katero se želi postaviti ob bok kanalom YouTube, Netflix in Amazon Prime. Za njen zagon se je odločil financirati produkcijo nekaj drugačnih, posebnih serij in oddaj, ki bi obogatile začetno ponudbo vsebin in tudi vse druge potencialne uporabnike spodbudile k nadaljnjemu ustvarjanju.

Med mnogo svetovno znanimi imeni, ki so prišli med srečne izbrance – med drugim Bear Grylls iz resničnostne oddaje Neverjetno preživetje, Mike Rowe, ki je znan po seriji Dirty Jobs, ter celo nekatera zveneča hollywoodska imena, kot so Bill Murray, Jessica Alba, Elizabeth Olsen in Orlando Bloom –, so tudi naši akrobati Dunking Devils in F&B Acrobatics.

Kaskaderski podvigi so bili posneti na progi med Celjem in Podčetrtkom. | Foto: Facebook Watch Kaskaderski podvigi so bili posneti na progi med Celjem in Podčetrtkom. Foto: Facebook Watch Fly Guys se ponaša z že štirimi milijoni ogledov

Ti so skupaj s spletnim kanalom People Are Awesome ustvarili spletno serijo z naslovom Fly Guys, ki je sestavljena iz desetih epizod, druga epizoda pa je nastala ob pomoči Slovenskih železnic. Te so namreč našim akrobatom posodile muzejski vlak. Prav skok čez parno lokomotivo je najbolj vratolomen kaskaderski podvig, ki ga je mogoče videti v epizodi.

Fly Guys, deset epizod dolgo akrobatsko-dokumentarno serijo, so Dunking Devils kar dva meseca in pol snemali na desetih različnih lokacijah. Devet epizod je posnetih na različnih lokacijah v Sloveniji: v Kopru, Ljubljani, na Bloškem jezeru, v kamnolomu Verd, na Gradu Snežnik, na Veliki Planini, v muzeju Slovenskih železnic …

V vsaki od desetih 12-15 minutnih epizod si fantje zamislijo izvedbo še nikoli prej videnih akrobacij, ob katerih gledalcem zastaja dih. Kamera jih spremlja skozi načrtovanje, poskuse in padce, pa vse do uspešne izvedbe kaskaderskega podviga. Čeprav je bil objavljen komaj drugi del, je serija že zdaj presegla štiri milijone ogledov. Drugo epizodo si lahko ogledate spodaj.

Skok čez vlak je za naše akrobate največji dosežek do zdaj

"Po skoraj treh letih garanja nam je končno uspelo. Dobiti investitorja, kot je Mark Zuckerberg, in pripeljati filmsko ekipo iz Hollywooda v deželo na sončni strani Alp je res uspeh, o katerem smo sanjali," nam je povedal idejni vodja Dunking Devilsov Domen Rozman.

Dodaja, da je sploh druga epizoda, ki vključuje vratolomni skok čez muzejski vlak, zares posebna. "Nadaljuje namreč opus sodelovanja Dunking Devils in Slovenskih železnic. Po zabijanju na avtovlaku in vratolomnih skokih na tovornem vlaku nam je zdaj uspelo osvojiti še muzejski vlak."

Serija je posneta na devetih različnih lokacijah po Sloveniji, med drugim tudi v Muzeju Slovenskih železnic. | Foto: Facebook Watch Serija je posneta na devetih različnih lokacijah po Sloveniji, med drugim tudi v Muzeju Slovenskih železnic. Foto: Facebook Watch

Tisti, ki si je v drugi epizodi omenjene serije zadal izziv preskočiti puhajoč muzejski vlak, je Gašer Novak, profesionalni akrobat Dunking Devils. Kaskaderski podvigi so bili posneti na progi med Celjem in Podčetrtkom, lokomotiva, ki jo preskoči Gašper, pa je muzejska lokomotiva iz leta 1920.

"Skok čez parno lokomotivo je najnevarnejši trik, ki sem ga izvedel v svoji karieri. V primeru prehitrega odriva bi priletel neposredno v bok premikajoče se lokomotive, v primeru prepoznega odriva pa bi lahko padel na lokomotivo ali celo med vagone. O več sto stopinj vročemu dimu, ki je bruhal iz dimnika lokomotive in spominjal na razjarjenega zmaja, raje sploh nisem razmišljal," pove Gašer.

Čeprav je vešč takšnih in drugačnih akrobacij, je pred skokom čez vozeči se vlak čutil nekaj nervoze: "Pred skokom sem po žilah čutil adrenalin, srce mi je razbijalo in v zadnjem nihaju me je ekipa močno pognala v zrak. Čas se je za trenutek ustavil … Videl sem le modro nebo in srčno upal na to, da imam dovolj višine. Ko sem videl lokomotivo tri metre pod seboj, se mi je kar nasmejalo. Vedel sem, da mi je skok uspel! Ponosen sem, da sem ravno jaz lahko izvedel ta zgodovinski skok. A brez podpore odlične ekipe mi zagotovo ne bi uspelo."

Malo je tistih, ki ne poznajo družbenega omrežja Facebook. Med tistimi, ki ustvarjajo njegove storitve in funkcije ter so redno zaposleni pri tem velikanu, je zelo malo Slovencev – eden od njih je Jernej Štrasner, ki se ukvarja prav s projektom Facebook Watch. Intervju z njim si lahko ogledate tukaj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 43
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin