Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
10. 2. 2015,
11.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

internet računalniška varnost

Torek, 10. 2. 2015, 11.40

6 let, 7 mesecev

Skupaj za prijaznejši internet!

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tudi letos drugi torek v februarju po vsem svetu zaznamuje mednarodni dan varne rabe interneta. Poudarek ostaja na spodbujanju varne in odgovorne rabe predvsem med mladimi.

Odgovornost pri ustvarjanju varnejšega in prijaznejšega spletnega okolja imamo vsi, tako otroci in mladina kot tudi starši in skrbniki, učitelji, socialni delavci, gospodarstveniki, politiki in pravzaprav tudi vsi drugi, so ob letošnjem dnevu varne rabe interneta zapisali pri slovenskem centru za varni internet safe.si.

Dan varne rabe interneta je na koledarju od leta 2004, Slovenija pa se je priključila že naslednje leto. Letos dejavnosti v okviru tega dneva potekajo v več kot sto državah na šestih celinah. Nova gradiva in spletni seminar Center za varnejši internet je predstavil video Rešitve vseh spletnih zagat na enem mestu. Ta ponazarja različne situacije, v katerih se lahko znajdejo družine ob uporabi spleta in za katere v primeru zagat pomoč nudijo na spletnem mestu safe.si.

Na dan varne rabe interneta bodo izvedli spletni seminar na temo spletnega ugleda. Med drugim se bodo vprašali, kaj spletni ugled sploh je, kako nanj vplivamo, kako spletni ugled vpliva na nas, kaj je primerno objaviti na spletu in kaj ne ter kako naše objave vplivajo na naš ugled. Seminar bo dostopen na tej spletni povezavi.

Na straneh safe.si so okrepili tudi spletna gradiva, s katerimi želijo predvsem mladim pomagati pri iskanju odgovorov na vprašanja, ki se pojavljajo med rabo interneta. Takšna vprašanja so, kdo je moj spletni prijatelj, kako ravnati, če nas kdo nadleguje na spletu, in ali naj to objavim na spletu. O varni rabi interneta tudi v slovenskih šolah Center za varno rabo interneta je slovenske osnovne in srednje šole povabil, naj tudi same v tem mesecu organizirajo svoje dogodke za ozaveščanje o varni rabi interneta, za kar jim ponujajo izdatno podporo z gradivi. Vabilu se je v prvih devetih dneh letošnjega februarja odzvalo 355 učiteljev in strokovnih delavcev z 285 šol in drugih zavodov.

Ne spreglejte