Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
26. 5. 2018,
19.21

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

1

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić

Sobota, 26. 5. 2018, 19.21

5 let, 11 mesecev

Razkrivamo plat Luke Dončića, za katero ne ve skoraj nihče

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

1

Luka Dončić | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Če ne bi bil košarkaš, bi bil sladoledar," je slovenski športni as Luka Dončić danes popoldne v šali povedal nekaj deset posameznikom, ki so na spletni strani Twitch gledali prenos v živo. Tega je oddajal Jakob Stonič, 21-letni Dončićev bratranec. Stonič in Dončić skupaj že nekaj časa igrata priljubljeno videoigro Overwatch, dogovorila pa sta se, da bo Luka prenose v živo na Twitchu začel oddajati tudi sam. 

Luka Dončić je na to, da bo sodeloval v prenosu igranja igre Overwatch v živo, opozoril v zgodbi na svojem profilu na družbenem omrežju Instagram. Prenos v živo je nato oddajal njegov bratranec Jakob Stonič, ki mu na spletni strani Twitch, tam ima vzdevek GrimLore_JS, sledi nekaj več kot 250 ljudi.

Luka na svojem profilu na Instagramu sledilce vabi k ogledu prenosa igre Overwatch. Stonič je omenil, da se je število gledalcev njegovega prenosa zaradi skupnega igranja z Luko povečalo za nekaj desetkrat. "Prej so me gledali dva, trije." | Foto: Instagram & Imdb Luka na svojem profilu na Instagramu sledilce vabi k ogledu prenosa igre Overwatch. Stonič je omenil, da se je število gledalcev njegovega prenosa zaradi skupnega igranja z Luko povečalo za nekaj desetkrat. "Prej so me gledali dva, trije." Foto: Instagram & Imdb

Luke v prenosu za zdaj še ne moremo videti, lahko pa ga slišimo, saj se s Stoničem pogovarja prek mikrofona.

"Danes zvečer po tekmi (finale nogometne lige prvakov, op. p.) ti bova 'zrihtala' profil na Twitchu in kamero, da te bodo lahko videli in da bodo zares verjeli, da si to res ti. Boš videl, gledalo te bo deset tisoč ljudi," je obljubil njegov bratranec. 

Jakobu Stoniču na družbenem omrežju Instagram sledi le nekaj deset drugih uporabnikov, eden od njih pa je tudi uradni profil Luke Dončića (izdaja ga modra značka s kljukico). Da res sledi Jakobu, je mogoče ugotoviti tudi, če preverimo uradni profil Luke Dončića. Temu sicer sledi več kot 600.000 uporabnikov. |  Foto: Posnetek zaslona | Foto: Jakobu Stoniču na družbenem omrežju Instagram sledi le nekaj deset drugih uporabnikov, eden od njih pa je tudi uradni profil Luke Dončića (izdaja ga modra značka s kljukico). Da res sledi Jakobu, je mogoče ugotoviti tudi, če preverimo uradni profil Luke Dončića. Temu sicer sledi več kot 600.000 uporabnikov. | Foto: Posnetek zaslona

Gledalci Stoničevega prenosa igre Overwatch, pri katerem je sodeloval Luka Dončić - njihovo število je za kratek čas preseglo 200, sicer pa se je gibalo med 50 in 60 -, so v pogovornem oknu ob prenosu večinoma postavljali vprašanja, povezana z Lukovo košarkarsko kariero.

Luka nanje ni odgovarjal, je pa povedal, da bi, če ne bi bil košarkar, najraje postal sladoledar. 

V modrih okvirčkih vprašanje in odziv na vprašanje Luki, kaj bi bil po poklicu, če ne bi bil košarkar. Z rdečo je obkroženo okence, v katerem lahko med prenosom v živo vidimo Stoniča.  | Foto: Posnetek zaslona / GrimLore_JS Twitch V modrih okvirčkih vprašanje in odziv na vprašanje Luki, kaj bi bil po poklicu, če ne bi bil košarkar. Z rdečo je obkroženo okence, v katerem lahko med prenosom v živo vidimo Stoniča. Foto: Posnetek zaslona / GrimLore_JS Twitch

Iz razkritja Luke, da bi rad stregel kepice sladoleda, je že nastala tudi spletna šala, ki bo po mnenju gledalcev prenosa v živo postala viralna. Kliknite tukaj za ogled.

Kratek posnetek igranja Overwatch, pri katerem je sodeloval tudi Dončić:

Vzdevek Dončiča v igri Overwatch je sicer Drekec, v globalnem merilu pa se, to je razvidno iz njegovih statistik na spletni strani Overwatch Tracker Network, uvršča med šest odstotkov najboljših igralcev na svetu:

Profil Luke Dončića na spletni strani Overwatch Tracker Network.  |  Foto: Posnetek zaslona | Foto: Profil Luke Dončića na spletni strani Overwatch Tracker Network. | Foto: Posnetek zaslona

Da Luka Dončić prosti čas pogosto preživlja ob videoigri Overwatch, je v obsežnem profilu slovenskega košarkarskega superzvezdnika aprila sicer bežno omenil že znani ameriški športni medij ESPN. 

Preberite tudi:

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić: v Evropi nova nagrada, v ZDA novi dvomi #video
Rado Trifunović
Sportal Luka jasen: Uredite mi, jaz bi zelo rad igral
Ne spreglejte