Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 12. 2015,
12.49

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Ponedeljek, 14. 12. 2015, 12.49

6 let, 7 mesecev

Pravila sodelovanja v izboru Siolova tehnološka novost leta 2015

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
S temi pravili in pogoji organizator izbora, družba TSmedia, d.o.o, določa tudi pravice, obveznosti in pogoje za sodelovanje v izboru.

TSmedia, d.o.o., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju organizator) organizira izbor Siolova tehnološka novost leta 2015 (v nadaljevanju izbor) od 14. 12. 2015 do vključno 4. 1. 2016. Nagradni izbor poteka na mediju Planet Siol.net (www.siol.net).

Kdo lahko sodeluje? V izboru lahko sodelujejo fizične ali pravne osebe (v nadaljevanju: udeleženci), ki so državljani Republike Slovenije oziroma imajo sedež v Republiki Sloveniji in ki lahko dostopajo do spletnega naslova http://www.siol.net ter se prijavijo za sodelovanje v izboru.

V izboru lahko sodelujejo (vendar ne morejo biti izžrebani) zaposleni pri organizatorju in soorganizatorju, ter njihovi ožji družinski člani, uporabniki družinskih bonusov zaposlenih v TSmedia, d.o.o. in druge osebe, ki so vključene v organizacijo tega izbora.

S prijavo v izbor udeleženec soglaša s temi pravili sodelovanja v izboru in pod pogoji, navedenimi v teh pravilih.

Fizične osebe, mlajše od 18 let, lahko v izboru sodelujejo le ob pisnem soglasju staršev ali zakonitih zastopnikov.

Način sodelovanja Udeleženec lahko sodeluje v izboru tako, da na spletnem mestu http://www.siol.net/novice/tehnologija.aspx: - med 20 izbranimi tehnološkimi novostmi izbere najljubšo (eno) ter - v obrazcu odda naslednje podatke: spol in elektronski naslov ter se strinja s pravili in pogoji sodelovanja v izboru.

Glasovanje poteka v dveh krogih. Prvi krog poteka od 14. decembra 2015 od 12.00 do 28. decembra do 12.00, drugi krog pa od 28. decembra 2015 od 13.00 do 4. januarja 2016. do 13.00. V prvem krogu je 20 nominirancev, ki jih bo predlagala redakcija Tehnologije medija Siol.net, v drugi krog pa se uvrsti 5 tistih, ki so v prvem krogu prejeli največ glasov (razvrščeni so glede na število prejetih glasov v prvem krogu).

Pri izbiri sodelujejo bralci medija siol.net prek spletnega glasovanja, redakcija Tehnologije medija siol.net in zunanji ocenjevalci iz sveta informacijskih tehnologij (v nadaljnjem besedilu: ocenjevalna skupina), pri čemer ima vsaka ocenjevalna skupina enakovreden delež pri dodeljevanju točk.

V prvem krogu glasovanja se jih izmed 20 nominirancev izbere pet, ki se uvrstijo v drugi krog. Vsaka ocenjevalna skupina izbere svoje kandidate, ki ob tem dobijo po eno točko. Točke se enakovredno seštevajo, če je več kandidatov z enakim številom točk, se uvrstitev med njimi opravi na podlagi števila prejetih glasov prek spletnega glasovanja in se na podlagi takšne uvrstitve izbere pet kandidatov, ki se uvrstijo v drugi krog.

V drugem krogu vsaka ocenjevalna skupina razvrsti kandidate po svoji presoji. Prvouvrščenemu se dodeli pet točk, drugouvrščenemu štiri, tretjeuvrščnemu tri, četrtouvrščenemu dve in petouvrščenemu ena. Točke posameznih ocenjevalnih skupin se seštejejo, v primeru večjega števila kandidatov z enakim številom točk pa se višje uvrsti tisti kandidat, ki je dobil večje število točk prek spletnega glasovanja.

Objavljeni bodo končni rezultati, rezultati posameznih ocenjevalcev pa se bodo hranili pri organizatorju. Končna uvrstitev bo objavljena predvidoma 5. januarja 2016 na straneh www.siol.net.

Ocenjevalec ne more glasovati za nominiranca, če je z njim kakorkoli formalno povezan (npr. v delovnem razmerju s podjetjem, od koder nominiranec izvira).

Člani redakcije Tehnologije na Siol.net so (po abecednem zaporedju): mag. Srdjan Cvjetović, Andrej Pirnat, Matic Tomšič.

Člani žirije so: - redakcija Trendi in Scena medija SioL.net (vse članice uredništva kot en glas, zanje urednica redakcije Nina Vogrin), - Tomo Štuflek, svetovalec predsednika uprave za prodajo v Telekomu Slovenije - Prof. dr. Janez Bešter, predstojnik Laboratorija za multimedijo, Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani - Neža Đukić, študentka 2. letnika študija Multimedija na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani - Jure Ipavec, bloger, skrbnik bloga Uporabna stran

S sodelovanjem v izboru se udeleženci strinjajo s tem, da se njihovi e-naslov in ostali podatki (spol) (v nadaljevanju podatki), ki jih udeleženci izbora navedejo v prijavi v izbor, posredujejo organizatorju ter se strinjajo, da se njihovi podatki (ime, priimek) objavijo na spletni strani organizatorja www.siol.net v primeru, da so izžrebani.

V izboru se upoštevajo le pravilno izpolnjene prijave. V primeru, da bi imeli dve tehnološki novosti enako število glasov, bo Siolova tehnološka novost leta 2015 postala tista, ki bo v seštevku obeh krogov prejela višje število glasov bralcev. Žrebanje nagrad Organizator bo po 6.1.2016 izžrebal naslednje nagrade: • 15 x knjiga Sanjam zgodbo • 5 x knjiga Zgodbarnica • 5 x knjiga Trideset obrazov slovenske kulinarike • 5 x naglavna ruta (bandana) Siol.net • 10 x čistilec za mobilni telefon

V žrebanju nagrad sodelujejo vsi udeleženci, ki v času trajanja izbora pravilno izpolnijo prijavnico in pripišejo podatke: spol, e-naslov in se strinjajo s pravili in pogoji sodelovanja. Vsak udeleženec izbora lahko prejme le eno nagrado in je lahko izžreban samo enkrat ne glede na število oddanih prijav. Vsi sodelujoči v prvem in drugem krogu glasovanja so avtomatično uvrščeni v bazo za žrebanje vseh zgoraj navedenih nagrad, ki bo 6.1. 2016.

V izboru se upoštevajo le pravilno izpolnjene prijavnice. Žrebanje nagrad bo potekalo računalniško z naključnim algoritmom in sicer z žrebom e-naslovov, ki so jih udeleženci navedli ob prijavi v izbor.

Za izvedbo izbora in nadzor nad njegovim potekom ter žrebanje nagrajencev skrbi komisija v sestavi treh članov, ki so predstavniki organizatorja. Žrebanje nagrajencev bo v sredo 6. 1. 2016 ob 10. uri na naslovu Cigaletova 15, 1000 Ljubljana. Žrebanje ne bo javno.

Komisija bo izmed vseh veljavno izpolnjenih prijavnic izžrebala 40 nagrad. Če se nagrajenci s pogoji in pravili sodelovanja v izboru ne strinjajo, se lahko nagrada podeli drugemu naknadno izžrebanemu izžrebancu.

O žrebanju se vodi zapisnik, ki vsebuje podatke o: datumu, uri in kraju žrebanja; navzočih osebah; poteku žrebanja; izžrebanem e-naslovu ter uri zaključka žrebanja. Zapisnik podpišejo vsi člani komisije. Žrebanje je dokončno.

Obveščanje nagrajencev in prevzem nagrade Izžrebani nagrajenec bo o nagradi in načinu prevzema nagrade obveščen po e-naslovu najkasneje v osmih dneh po žrebanju, seznam nagrajencev pa bo objavljen na www.siol.net.

Nagrajenec se mora na obvestilo odzvati v roku, navedenem v e-pošti. V primeru, da se v tem roku ne odzove, izgubi pravico do nagrade in nagrada zapade oz. se podeli naslednjemu izžrebancu.

V skladu z veljavno zakonodajo so darila, prejeta v nagradnih igrah, predmet obdavčitve. Nagrajenec mora za prevzem nagrade organizatorju predložiti: • osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list) in • davčno številko ter navesti davčni urad.

Če je nagrajenec mladoletna oseba, morajo starši oziroma zakoniti zastopniki pisno odobriti prevzem nagrade.

Če nagrajenec v 30 dneh po žrebanju nagrade ne prevzame nagrade, izgubi pravico do nje brez pravice do kakršnegakoli drugega ali drugačnega nadomestila. Nagrade ni mogoče zamenjati za gotovino ali drugo nagrado, denarno izplačilo nagrade ni mogoče, niti je ni mogoče prenesti na tretjo osebo.

Organizator izbora si pridržuje pravico, da ne podeli nagrade, če: • se pojavi dvom o istovetnosti podatkov, • se ugotovi, da je udeleženec v igri sodeloval v nasprotju s pravili in pogoji izbora oziroma žrebanja.

Zasebnost in varstvo podatkov S sodelovanjem v izboru udeleženec privoli, da se njegovi osebni podatki, ki jih je posredoval v tem izboru, vključijo v zbirko podatkov o udeležencih in naročnikih organizatorja; da se ti podatki obdelujejo za potrebe obveščanja o izboru, vzorčenje, anketiranje in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o komercialnih in nekomercialnih ponudbah, novostih, ugodnostih ter za druge trženjske namene ter pošiljanje dnevnega elektronskega časopisa. Uporabljajo se za neposredno trženje po e-pošti na navedeni e-poštni naslov; pri čemer gre lahko za obveščanje o novostih ter trženje blaga in storitev, ki jih ponuja organizator, kot tudi blaga in storitev, ki jih ponujajo tretje osebe, pogodbeno povezane z organizatorjem. Organizator se zaveže, da v razmiku 30 dni ne bo poslal več kot 7 elektronskih sporočil komercialne narave tretjih oseb. Omejitev števila ne velja za sporočila komercialne narave, ki jih o svojih storitvah in izdelkih ter novostih pošilja organizator.

V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi. Udeleženec lahko od organizatorja kadarkoli zahteva, da v 15 dneh trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja. Soglasje lahko kadar koli trajno ali začasno prekliče na sledeči način:  odjavo od prejemanja elektronskih sporočil udeleženec uredi s klikom na povezavo »Odjava«, ki bo sestavni del vsakega elektronskega sporočila.

Udeleženec izbora organizatorju dovoljuje, da do preklica vodi, vzdržuje in obdeluje zbirko zbranih osebnih podatkov udeleženca v skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov. Organizator zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu.

Organizator izbora se obvezuje, da bo s posredovanimi podatki ravnal skrbno in v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Organizator bo uporabljal posredovane podatke izključno v namen, kot je razvidno in opisano v teh pravilih.

Organizator bo soorganizatorju posredoval podatke (ime, priimek, e-naslov, naslov) izžrebancev, za namen izročitve nagrade.

Končne določbe Organizator izbora ne odgovarja za morebitno škodo, nastalo zaradi tehničnih težav pri operaterju omrežja oziroma zaradi napak pri internetnih povezavah oziroma zaradi tehničnih težav, do katerih lahko pride zaradi napak v delovanju izbora. Organizator izbora ne odgovarja za morebitno škodo.

Udeležencem izbora sta zagotovljeni podpora in pomoč na elektronskem naslovu info@tsmedia.si. Za vsa vprašanja, ki se lahko pojavijo v zvezi z izborom in niso urejena s temi pravili, daje ustrezna tolmačenja komisija organizatorja.

Odločitev komisije o vseh vprašanjih v zvezi s tem izborom ter z njim povezanimi pravili je dokončna, velja za vse udeležence in nanjo ni mogoča pritožba.

Organizator izbora lahko v vsakem trenutku popolnoma spremeni zasnovo izbora, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki, ki so na strani javnosti. Organizator bo na primeren način in na primernem mestu udeležence obvestil o vsakršni spremembi oziroma dopolnitvi teh pravil.

Pravila izbora so dostopna na spletni strani na www.siol.net.

TSmedia, d. o. o. Ljubljana, 14. 12. 2015

Ne spreglejte