Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 12. 2012,
15.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 11. 12. 2012, 15.06

8 let

Povabi.si: Aplikacija, ki se z vašimi prijatelji dogovori za "fuzbal"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Organizirate nogomet s prijatelji, gasilske ali pevske vaje? Le vabite prijatelje na super zabavo, pa preprosto nimate časa, da bi klicali vse? To lahko namesto vas prek SMS-sporočil naredi Povabi.si.

Ekipo Povabi.si sestavlja pet mladih ustvarjalcev: Rok Meglič, Anže Maleš in Žiga Drole so bili sošolci, Natašo Grušovnik poznajo zasebno, Kristiana Balantiča pa iz poslovnih voda. Povabi.si ni njihova prva skupna ideja – Rok, Nataša in Kristian so namreč že pred časom ustvarili projekt Daruj.si, ki omogoča posameznikom in podjetjem, da prispevajo sredstva za pomoči potrebne na transparenten način. O novi storitvi, s katero so se prijavili tudi na TSstartup, pa smo se pogovarjali z idejnim vodjo in programerjem Rokom Megličem.

Da ne boste telefonska tajnica Verjetno se vam je že zgodilo, da ste zapravili pol dneva za organizacijo rekreacije s prijatelji, gasilskih vaj ali le večernega vrčka piva ob biljardu. Najprej je treba poklicati vsakega prijatelja posebej (če se ne oglasijo, seveda večkrat), potem pa še vse, ki so stvar potrdili, obvestiti, da vas je (ali ni) dovolj za tisti žogobrc ali ciljanje krogel. Stvar je lahko precej zoprna, a obstaja lažja pot, pravi Meglič. Njihova storitev Povabi.si namreč za vas prek SMS-sporočil povabi prijatelje, beleži njihove odzive in na koncu vsem udeležencem pošlje tudi potrditev.

Vse je urejeno s tremi SMS-sporočili V obrazec na spletni strani ali aplikacijo za pametne mobilnike (za sistem Android je že na voljo, za iOS prihaja kmalu) vpišete, na kaj, kam in kdaj vabite, minimalno število udeležencev ter določite povabljence. Te lahko izberete iz imenika na svojem mobilniku ali imenika Povabi.si. Stvar ne vzame veliko časa, tako da povabljenci hitro dobijo SMS s podatki o dogodku in nanj odgovorijo le z "Da" ali "Ne". Ko dovolj povabljenih potrdi prihod, jim storitev pošlje še potrditveni SMS. Vi pa lahko celoten proces spremljate s kavča.

Kot največje prednosti storitve Meglič izpostavlja varnost, hitro in preprosto organizacijo tudi ob velikem številu udeležencev, hiter odziv povabljencev, saj ima večina ljudi mobilnik vedno nekje blizu, in hitro potrditev.

Nad TSstartupom so prijetno presenečeni Meglič priznava, da so bili pred prihodom v hišo TSstartupa nekoliko skeptični, saj niso vedeli, kako bo tako veliko podjetje izpeljalo projekt s poudarkom na hitrosti in hitrih spremembah. A pomoč Telekoma in mentorjev z obilico izkušenj pri ustanavljanju podjetij jih je prepričala v nasprotno.

Ekipa Povabi.si v teh dneh dela s polno paro, saj so nekoliko spremenili spletno stran in vsebino SMS-sporočil, razvijajo pa tudi aplikacijo za iPhone. Sredina januarja, rok, do katerega morajo dokončno dodelati storitev in jo predstavi potencialnim vlagateljem, pa se hitro bliža.

Ne spreglejte