Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 1. 2014,
12.03

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Garmin akcijska kamera

Petek, 10. 1. 2014, 12.03

8 mesecev

Posnemite svoje adrenalinaske dogodivščine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Akcijske kamere zadnja leta osvajajo tako srca adrenalinskih navdušencev kot tudi tiste, ki radi za večno ovekovečijo lepe trenutke.

Smučanje po belih strminah, kolesarjenje po neodkritih poteh ali pa preprosto živahen piknik z družino lahko za večno ohranimo v spominu z videoposnetki, ki nas čez čas ob gledanju ponesejo nazaj. Takšno možnost, ki je podkrepljena s številnimi kakovostni funkcijami, omogočata tudi Garminovi akcijski kameri VIRB HD 1080p in VIRB Elite.

Z vlečnico v pripravljenosti, na hribu že akcija! Rolanje, spust s padalom, kolesarjenje po neodkritih poteh in smučanje po belih strminah naj ne gredo v pozabo. Akcijska kamera VIRB ponuja preprosto snemanje, ki ga bodo vzljubili tako rekreativci kot profesionalni športniki. In kar je še najpomembneje: za snemanje ne potrebujete dodatnega snemalnega šolanja. VIRB Elite je namenjen takojšnjemu snemanju, v trenutku akcije. S premikom povečanega stikala VIRB takoj začne snemati.

Poleg preprostega snemanja navdušuje tudi s kakovostnimi posnetki, ki niso tresoči in zrnati. Tehnologija digitalne stabilizacije slike omogoča mirne posnetke, Garmin pa je dodal še funkcijo korekcije popačenja slike zaradi učinka ribje oko. Ribje oko namreč velja za precej pogost pojav pri tovrstnih kamerah.

Ker pa se sproščeno preživljanje prostega časa lahko hitro spremeni v polomijo zaradi slabe življenjske dobe baterije, so kamerah namenili polnilno baterijo Li-ion z 2000 mAh. Ta z enim polnjenjem omogoča več kot tri ure posnetkov v pravi HD-ločljivosti. VIRB Elite zajema tudi varčen način delovanja Ski (smučanje), ob delovanju katerega se snemanje začne šele ob vožnji po hribu navzdol.

Vam srce ob prostem padu hitreje bije? VIRB je izjemno trpežen, njegovo ohišje je robustno in vodotesno. Prenese udarce in padce na pustolovščinah tako v zraku, na kopnem kot v vodi (za do 30 minut v globini enega metra). Dodatno ohišje za potapljanje ščiti do 50 metrov globine. Med padalskim spustom bo spremljal podatke, ki podkrepijo vašo avanturo: srčni utrip, hitrost, nadmorsko višino, lokacijo. VIRB Elite pa odlikujejo še visoko občutljiv GPS-sprejemnik, senzor pospeškov in višinomer.

Ena od številnih prednosti je tudi uporaba brezžične povezave ANT+. Z njo lahko upravljamo več povezanih kamer VIRB hkrati. Ob vklopu glavne kamere začnejo snemati tudi vse preostale povezane kamere. VIRB Elite je združljiv tudi s preostalimi senzorji ANT+ (senzor srčnega utripa, kadence in temperaturo), ki pridobivajo podatke, ti pa so takoj vidni na zaslonu VIRB Elite. Prikaz je mogoč tudi pozneje pri obdelavi videoposnetka v posnetku.

Zakaj ne bi delili svojega adrenalina tudi z drugimi? Ker si danes skorajda ne moremo predstavljati vsakdana brez družbenih omrežij, so pri Garminu pomislili tudi na družabno plat. Garmin kot dopolnilo VIRB Elite ponuja mobilno aplikacijo za predogled, predvajanje in daljinsko upravljanje na vašem pametnem telefonu skupaj z brezplačno programsko opremo za urejanje videoposnetkov VIRB Edit. Ta omogoča urejanje posnetkov, opremljanje s podatki iz senzorjev. Podatke lahko delimo s prijatelji na družbenih omrežjih, kot so YouTube, Facebook in Twitter. VIRB Elite ponuja še povezljivost WiFi, ki omogoča povezavo z brezplačno mobilno aplikacijo za naprave z OS Android ali iPhone. Naj vaša pustolovščina ne postane pozabljena!

Vsebino omogoča Garmin

Ne spreglejte