Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 6. 2011,
13.37

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Maja Keuc Jan Plestenjak

Sreda, 22. 6. 2011, 13.37

6 let, 7 mesecev

Najbolj iskani so Maja Keuc, Jan Plestenjak in referendum

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Najdi.si razkriva, kaj in koga smo Slovenci najpogosteje iskali v prvi polovici letošnjega leta. Najbolj vroča iskanja so referendum o pokojninski reformi, horoskop, Maja Keuc in Jan Plestenjak.

Med dogodki, ki so najbolj angažirali Slovenke in Slovence v prvi polovici letošnjega leta, izstopa referendum o pokojninski reformi. Drugi dogodki, ki so zanimali Slovence, so bili zabavne ali športne narave. Med zabavnimi je daleč pred vsemi Evrovizija 2011, sledita ji Ema 2011 in Slovenija ima talent 2011. Med športnimi dogodki pa so največ pozornosti pritegnile medalje Tine Maze na SP 2011.

Slovenke in Slovence še najprej najbolj zanima lastna usoda, sa je TOP iskanje tudi letos rezervirano za horoskop. Na lestvico TOP 10 iskanj so se uvrstili tudi vreme, vedno več pa je zanimanja za spletne strani in skupnosti, med najbolj iskanimi besedami so tako: Facebook, igre, Google, seks, 24 ur, Avto.net, YouTube. Vnovična uvrstitev zavoda za zaposlovanje med prvih deset najbolj iskanih besed kaže na to, da je v Sloveniji zanimanje za delo še vedno vroče.

Slovenska ženska, po kateri smo Slovenci najbolj poizvedovali, je Maja Keuc, ki nas je tako dostojno in prepričljivo zastopala na Evroviziji. Prvič na lestvici – in kar takoj na prvem mestu. Zasluženo bi jo lahko poimenovali "prva dama prvega polletja 2011". Med najbolj iskanimi so bile tudi Ines Juranovič, Urška Čepin, Tine Maze in La Toya, ki lovoriko po nekaj sezonah predaja mladi in uspešni pevki Keučevi.

Tudi med slovenskimi moškimi je prvo mesto v tem polletju pripadlo estradniku – najbolj iskan je pevec Jan Plestenjak. Sledijo mu ponos slovenskega boksa Dejan Zavec, ponos slovenskega speedwaya Matej Ferjan, ki je umrl maja letos, in prvi politik v državi Borut Pahor. Najvidnejši predstavnik slovenske narodno-zabavne glasbe, Lojze Slak, se je še utrdil na lestvici in se s šestega mesta povzpel na peto. Na deseto mesto se je, prvič med najbolj iskane, zavihtel gospodarstvenik Ivan Zidar.

Prav nič presenetljivo ni, da je prvo mesto med slovenskimi glasbeniki/estradniki pripadlo Maji Keuc, sledita ji vedno aktualna Urška Čepin in glasbena zasedba Perpetuum Jazzile. Med tujimi znanimi osebnostmi prvo mesto vedno znova in znova pripada Hrvatici Severini. Vse se menja, le Severina ostaja trdno zasidrana na prvem mestu. Sledita ji predstavnika mlajše generacije Justin Bieber in Lady Gaga.

Na športnem področju smo Slovenke in Slovenci najpogosteje iskali Tino Maze. Tudi drugo in tretje mesto pripada predstavnicam belega športa, vrhunskima smučarskima tekačicama Petri Majdič in Vesni Fabjan. Med moškimi športniki je izstopal Dejan Zavec. Treh izmed športnikov, po katerih smo Slovenci največ poizvedovali, Mateja Ferjana, Jureta Robiča in Tomaža Humarja, žal ni več med nami.

In že smo pri politiki. Najbolj iskano ime politika prvega polletja je Katarina Kresal. Z veliko premočjo je za seboj pustila predsednika vlade Boruta Pahorja in dokazala, da ni politična muha enodnevnica. Trdno na prvem mestu je bila namreč že v letu 2010. Tretji najbolj iskani politik med Slovenci je Janez Janša, sledi mu predsednik države Danilo Türk.

Podrobnejše najdi.si lestvice najpogostejših iskanj si lahko ogledate na spletnem naslovu http://www.najdi.si/lestvice.

Ne spreglejte