SiolNET. Digisvet Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

LinkedIn vam je morda dolžan denar

2

termometer

 | Foto:
Družbeno omrežje za mreženje z zaposlovalci LinkedIn mora poravnati odškodnino v višini 10,7 milijona evrov, potem ko ga je zaradi pošiljanja nadležne pošte tožilo nekaj uporabnikov.

Skupina uporabnikov, ki se je za tožbo zoper LinkedIn odločila v imenu celotne skupnosti družbenega omrežja, kot razlog zanjo navaja nadlegovanje stikov uporabnikov LinkedIna z e-pošto.

Kot so zapisali v tožbi, LinkedIn uporabnikom omogoča, da v svoj osebni profil uvozijo stike iz imenika e-poštnega računa. Tem stikom LinkedIn nato pošlje povabilo k pridružitvi družbenemu omrežju. A LinkedIn uporabnikom ni pojasnil, da bo, če se prejemnik vabila nanj ne odzove, poslal še dve elektronski sporočili z opomnikom, naj vendarle razmisli o pridružitvi. To je bil tudi glavni razlog za tožbo.

Morda ste do deleža odškodnine upravičeni tudi vi Ker je sodišče v Kaliforniji razsodilo v prid tožnikov, bo LinkedIn plačal odškodnino v višini 13 milijonov ameriških dolarjev oziroma 10,7 milijona evrov. Tožniki bodo denar vložili v poseben sklad, iz katerega bodo lahko svoj delež odškodnine prejeli vsi, ki so od septembra 2011 do oktobra 2014 na LinkedInu uporabili uvoz stikov. Če ste od LinkedIna prejeli e-pošto s pojasnilom o tožbi in kodo (Claim ID), jo vpišite v polje na tej spletni strani in preverite, ali ste do deleža odškodnine upravičeni tudi vi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin