Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 3. 2022,
10.59

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Telemach

Natisni članek

narava aktivnost pomlad omrežje 5G 5G Telemach mobilni paket advertorial

Četrtek, 3. 3. 2022, 10.59

2 meseca, 2 tedna

Kreativne ideje, kako več časa preživeti na prostem

Vsebino omogoča Telemach
pomlad | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Čeprav so jutra še razmeroma hladna, se temperature čez dan že pošteno dvigajo ter skupaj z zvončki in drugimi spomladanskimi cvetlicami, ki že prihajajo na plan, opozarjajo na prihod pomladi. To je čas, ki nam prinaša daljše in bolj sončne dneve, ko bomo spet brez težav po naravni poti pridobivali dovolj vitamina D in se hkrati pogreli pod toplimi sončnimi žarki. Preverili smo, kako spomladi poskrbeti, da bomo več časa preživeli na prostem ter ostali v stiku in vedno povezani z najdražjimi.  

Prestavite svoje aktivnosti iz zaprtih prostorov na prosto

Ne samo več dnevne svetlobe, tudi svež zrak odločilno prispeva k boljšemu počutju. Daljši spomladanski dnevi pa so kot nalašč, da več časa preživite na svežem zraku. Izgovorov je mnogo, zato smo tokrat poiskali kreativne ideje, s pomočjo katerih boste lahko ob sončnem vremenu čim več časa preživeli zunaj, celo med tednom in tudi med delavnikom. Pa poglejmo, kako.

#1 Jutranja rutina na svežem zraku. Ne glede na to, kako je videti vaša jutranja rutina, zagotovo lahko vsaj en del nje opravite na vrtu, terasi ali pa kar na balkonu. Zakaj ne bi prve jutranje kave spili ob čudovitem razgledu na prebujajočo se naravo? Tako boste že zjutraj dobili več energije in boljši zagon za svoje dnevne aktivnosti.

Izkoristite sprehod še za klepet s prijatelji.  | Foto: Shutterstock Izkoristite sprehod še za klepet s prijatelji. Foto: Shutterstock

#2 Klepetajte med hojo. Vedno je premalo časa za klepet s prijatelji, ki jih že dolgo časa niste poklicali. Vzemite telefon in se odpravite na sprehod, med katerim lahko poklepetate z vsemi prijatelji, ki jim že predolgo dolgujete klic.

Neomejen prenos podatkov

Da boste lažje ostali v stiku s prijatelji in v miru brskali po internetu, je Telemach nagradil mobilne pakete VEČ tako za nove kot obstoječe uporabnike. Mobilni paketi družine VEČ spadajo med največje Telemachove prodajne uspešnice in jih redno nadgrajujejo zaradi vedno večjih potreb uporabnikov. V skladu s strategijo zagotavljanja najboljše uporabniške izkušnje so nenehnih izboljšav deležni tako novi kot obstoječi uporabniki.

Neomejen prenos podatkov za brezskrbno brskanje. | Foto: Shutterstock Neomejen prenos podatkov za brezskrbno brskanje. Foto: Shutterstock

Potem ko so leta 2019 v podjetju poskrbeli za pravo revolucijo in v paketu NAJVEČ ponudili neomejen prenos podatkov, so zdaj poskrbeli za še en mejnik, s katerim so navdušili svoje uporabnike. Zdaj je tudi v najbolj prodajanem paketu ŠE VEČ prenos podatkov neomejen. Brez stroška priključnine lahko naročite nov paket ŠE VEČ in samo za 17,90 evra uživate v neomejenem prenosu podatkov, tudi znotraj najboljšega omrežja 5G v državi.

V paketu ŠE VEČ je hitrost omejena na 350 Mbps, medtem ko paketi NAJVEČ ponujajo pravo izkušnjo 5G s hitrostmi do 1 Gbps. V primerjavi s paketom ŠE VEČ paket NAJVEČ vključuje tudi glasbeno aplikacijo TIDAL in ugodnejše cene mobilnih naprav. Vse to že za samo 21,90 evra na mesec.

Paket VEČ, ki je uporabnikom na voljo le za 9,90 evra na mesec, pa je povečal količino prenosa podatkov s 5 GB na 10 GB. Ne glede na vse nadgradnje pri Telemachu niso spremenili cen mobilnih paketov, s čimer ohranjajo zadovoljstvo uporabnikov.

#3 Imejte sestanek na prostem. Zakaj ne bi tedenskega kolegija imeli kar zunaj, morda na vrtu bližnjega lokala ali kakšni drugi lokaciji, v parku, odvisno seveda od sedeža vašega podjetja. Tako boste lahko tudi med delovnim časom pridobili nekaj vitamina D in energije za nadaljnje delo.

Peljite na sprehod psa iz pasjega zavetišča. Uživali boste prav tako kot on.  | Foto: Shutterstock Peljite na sprehod psa iz pasjega zavetišča. Uživali boste prav tako kot on. Foto: Shutterstock

#4 Združite prijetno s koristnim. Dobrodelna dejavnost vas lahko še bolj spodbudi, da boste vaš prosti čas preživeli zunaj. Lahko sodelujete v lokalni čistilni akciji ali pa se javite za sprehajanje psov iz bližnjega zavetišča za živali. Če imate v svoji bližini starejšo osebo, morda starša samohranilca, mu predlagajte, da lahko namesto njega skočite po opravkih.

#5 Čas je za večerni sprehod. Zamenjajte kavč za raziskovanje okolice. Z vse daljšimi dnevi imate vse več možnosti za krajši sprehod, tudi po večerji.

#6 Fotografiranje narave. Naj na vašem profilu na Instagramu ponovno zasijejo pisane barve pomladi. Na sprehodu boste hitro našli prizore prebujajoče se pomladi, ki lahko s svojimi sijočimi barvami osvežijo snežno belino vašega Instagrama. Morda boste s čudovitimi fotografijami na plan zvabili tudi svoje prijatelje.

Naj vas med uporabo interneta ne zmoti slaba povezava

Telemach se lahko ponaša z najhitrejšim 5G in fiksim omrežjem v državi.  | Foto: Telemach se lahko ponaša z najhitrejšim 5G in fiksim omrežjem v državi.

Telemachova omrežja vas ne bodo pustila na cedilu. To potrjujejo uporabniki ter na osnovi njihovih izkušenj pridobljeni dve prestižni nagradi. Na podlagi meritev uporabnikov s pomočjo aplikacije Ookla Speedtest je namreč uradno potrjeno, da sta Telemachovo omrežje 5G in fiksno omrežje najhitrejši v državi. Prestižni nagradi sta rezultat obsežnih Telemachovih naložb in stalnih nadgradenj tako mobilnega kot fiksnega omrežja ter usmerjenosti v visokotehnološko infrastrukturo.

Vodilna aplikacija za merjenje hitrosti Speedtest se ponaša z neodvisno in natančno metodo, ki je sčasoma postala svetovni zlati standard za to industrijo. Preizkusi s pomočjo aplikacije Ookla Speedtest temeljijo na dejanskih izkušnjah uporabnikov, ki testirajo omrežje, s katerim dostopajo do interneta v resničnem okolju in na lastnih napravah, kar daje najboljši vpogled v njihovo uporabniško izkušnjo.

Poskrbite, da boste tudi vi povezani vedno in povsod. To vam omogoča Telemach.

#7 Popestrite dnevne opravke. Naši popoldnevi so prepolni različnih opravkov, ki so postali del dnevne rutine. Razmislite, ali bi se lahko po nakupih odpravili v trgovino, ki je bližje vašemu domu, in s tem pridobili čas še za večerni sprehod. Morda bi se lahko po nekaterih opravkih namesto z avtomobilom odpravili kar peš ali s kolesom. Čas je, da opravila prilagodite pomladnemu vremenu.

Piknik v naravi. Tudi tako se lahko družite s prijatelji.  | Foto: Shutterstock Piknik v naravi. Tudi tako se lahko družite s prijatelji. Foto: Shutterstock

#8 Piknik s prijatelji. Vzemite si več časa za prijatelje. Če se nam je ob krajših dnevih zdelo, da enostavno nimamo dovolj časa za druženje, se to s pomladjo zagotovo spreminja. Nobene potrebe ni, da se vedno dobimo doma. Zakaj se ne bi odpravili ven? Ob tem nimamo v mislih restavracije, odpravite se v naravo, tudi tam lahko skupaj nekaj pojeste in spijete. Piknik v parku je kot nalašč za to.

#9 Prebudite tudi svoj mobilni paket. Vstopite v pomlad z novim mobilnim paketom, ki bo poskrbel za brezskrbno in neomejeno komunikacijo znotraj najhitrejšega omrežja 5G (po meritvah pomočjo aplikacije Ookla Speedtest).

Telemachovi mobilni paketi VEČ so prava prodajna uspešnica, poleg tega pa jih v skladu z rastočimi potrebami zahtevnih uporabnikov tudi redno nadgrajujejo. Paket NAJVEČ že nekaj časa ponuja neomejeno komunikacijo, zdaj pa se mu je z neomejenim prenosom podatkov pridružil tudi paket ŠE VEČ. Preverite Telemachovo ponudbo paketov VEČ in bodite s pomladjo VEČ v stiku tudi s svojimi prijatelji in družino.

Namesto v zaprtih prostorih se raje gibajte zunaj.  | Foto: Shutterstock Namesto v zaprtih prostorih se raje gibajte zunaj. Foto: Shutterstock

#10 Zamenjajte telovadnico za zeleno površino. Prehod iz zime v pomlad je odličen čas, da svoje fizične aktivnosti preusmerite iz telovadnic na prosto. Gibanje na prostem blagodejno vpliva na naše telesno in duševno zdravje ter krepi organizem, zato se le nadihajte svežega zraka. Če vam tek ne ustreza, morda letos preizkusite kolesarjenje.

#11 Šotorjenje? Zakaj pa ne. Naredite za konec tedna nekaj drugačnega. Z boljšo polovico se odpravita v naravo. Če je ta trenutek še premrzlo, da bi prenočila v šotoru, pa zunaj, na prostem, preživita vsaj sončen del dneva. Zakurita si ogenj, pripravita piknik in se zabavajta ob družabnih igrah. Če imate otroke, bodo ob vsem tem zagotovo uživali tudi vaši najmlajši.

Ne spreglejte