Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Četrtek,
20. 7. 2017,
12.56

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

1

Natisni članek

digizgodbe

Četrtek, 20. 7. 2017, 12.56

6 let, 7 mesecev

Kamera ujela pokvarjenega policista #video

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,03

1

Vse več ameriških policistov na uniformi nosi kamero, ki snema dogajanje med delom na terenu. Nekatere kamere so aktivne ves čas in ne le po pritisku na gumb za snemanje, česar pa policist v ameriškem mestu Baltimore ni vedel. Med iskanjem dokazov za obsodbo domnevnega preprodajalca drog je na mestu preiskave skril vrečico tablet.

Kamere, ki jih na uniformi nosijo policisti v mestu Baltimore, so po vklopu vedno aktivne in zadržijo 30 sekund videa, ki nastane, še preden policist pritisne na gumb za snemanje, piše tehnološki medij Arstechnica. Tega ni nihče povedal policistu Richardu Pinheiru, ki je samega sebe nevede posnel med podtikanjem dokaznega materiala.

Na zgornjem videoposnetku lahko vidimo, da je Pinheiro v domnevno skrivališče prepovedanih drog preprodajalca, ki na sojenje v priporu čaka že od januarja letos, namestil vrečko belih tablet in jo zakril z bližnjo kramo.

Nato je v spremstvu še dveh policistov odkorakal nazaj na ulico in na telesni kameri vklopil snemanje (približno 30. sekunda videoposnetka, ko lahko zaslišimo tudi zvok). Vrnili so se do preprodajalčevega skrivališča, kjer je Pinheiro nato hitro "našel" prepovedane droge. 

"Jo!" je policist Pinheiro ob najdbi drog, ki jih je podtaknil sam, zaklical svojim kolegom. Za zdaj še ni znano, kakšne sankcije ga čakajo.  | Foto: YouTube "Jo!" je policist Pinheiro ob najdbi drog, ki jih je podtaknil sam, zaklical svojim kolegom. Za zdaj še ni znano, kakšne sankcije ga čakajo. Foto: YouTube

Početje policista Richarda Pinheira bo imelo daljnosežne posledice, piše lokalni medij Baltimore Sun. Ne le da je bil osumljeni preprodajalec drog že oproščen vseh obtožb - policist Pinheiro je ključna priča tudi v 53 drugih primerih kaznivih dejanj, povezanih s prepovedanimi drogami, njegova kredibilnost pa je zdaj močno omajana.

Velik udarec bo najverjetneje utrpelo tudi zaupanje javnosti v policijo mesta Baltimore, še poroča medij Baltimore Sun.  | Foto: Reuters Velik udarec bo najverjetneje utrpelo tudi zaupanje javnosti v policijo mesta Baltimore, še poroča medij Baltimore Sun.  Foto: Reuters

Uporaba telesnih kamer med delom policistov na terenu se je v zadnjih letih bliskovito razširila po večini zveznih držav v ZDA. Glavni razlog za to je bilo več medijsko odmevnih primerov oseb, ki so v ne čisto razjasnjenih okoliščinah umrle pod streli iz policijskega orožja. 

Ne spreglejte