Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 11. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Imej.si crowdfunding

Četrtek, 24. 11. 2016, 7.00

6 let, 7 mesecev

Kako biti uspešen s kampanjo množičnega financiranja?

Oglasno sporočilo

Crowdfunding je izraz, ki navadno označuje kampanjo z namenom zbiranja denarja v širši družbeni skupnosti, uporablja pa ga vedno več ljudi. Preberi, kako lahko uspe tudi tebi.

 | Foto:

1. Pripravi strategijo

Zastavi si cilje kampanje in premisli, kako jih lahko dosežeš. Ker mora za tvoj produkt slišati čim več ljudi, še pred uradnim začetkom kampanje dopolni svojo bazo e-naslovov. Kampanjo lahko izpelješ na različnih spletnih straneh, najpopularnejše so Kickstarter, Indiegogo in Patreon. Poišči oblikovalca in tekstopisca, ki bosta tvojo zgodbo predstavila na unikaten in privlačen način.

2. Oblikuj pristajalno stran

Landing page ali pristajalna stran na tvoji spletni strani je odločilnega pomena za uspeh kampanje. Glede na zastavljene cilje premisli, kako se boš zahvalil ljudem, ki bodo verjeli v tvoj projekt in prispevali denar. Pristajalna spletna stran naj vključuje vse potrebne povezave in spletne obrazce, omogočati mora testiranje A/B in spremljanje poti uporabnika. Če šele načrtuješ kampanjo ali še nimaš spletne strani, preveri proste domene in registriraj svojo.

3. Ne pozabi na moč družabnih omrežij

Razširi glas o kampanji med ljudi. Če bo lepo pripravljena in bo ponujala produkt, ki ga ljudje potrebujejo, je uspeh zagotovljen. Na družabnih omrežjih lahko dvigneš nekaj prahu s plačanim oglaševanjem, še več uspeha pa bo, če h kampanji pritegneš nekaj tistih, ki imajo veliko vpliva v medijskem prostoru, na Facebooku, Instagramu ali YouTubu. Nikoli ne zahtevaj uslug brez povračila. Kateri način izbrati, se odločaj na podlagi vnaprej pridobljenih podatkov, zato poskusi o preteklih uspehih s crowdfundingom povprašati ljudi, ki s tem že imajo izkušnje.

Na družabnih omrežjih lahko dvigneš nekaj prahu s plačanim oglaševanjem, še več uspeha pa bo, če h kampanji pritegneš nekaj tistih, ki imajo veliko vpliva v medijskem prostoru, na Facebooku, Instagramu ali YouTubu. Nikoli ne zahtevaj uslug brez povračila.
Ne spreglejte