SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fuchs: Tehnična inteligenca za blaginjo družbe

1

termometer

Dr. Willi Fuchs, predsednik nemškega inženirskega druženja VDI, bo danes v državnem zboru nagovoril predstavnike izvršne oblasti ter strokovnjake in nevladne organizacije tehničnega sektorja.

Velik vpliv na področju tehničnih znanosti v Evropi

Nemško inženirsko združenje VDI (Verein Deutscher Ingenieure) je bilo ustanovljeno leta 1856, danes pa šteje 135 tisoč članov iz vrst inženirjev, naravoslovcev in znanstvenikov. Združenje ima velik vpliv na področju tehničnih znanosti v Evropi.

Prav pomen in vloga združenja VDI v Nemčiji in Evropi ter spoznavanje dobrih praks sodelovanja tovrstne inženirske organizacije z izvršno oblastjo, gospodarstvom, izobraževalnimi in raziskovalnimi ustanovami in nevladnimi organizacijami bosta osrednji temi jutrišnjega srečanja. Poudarek bo tudi na iskanju iztočnic in primerjav za poglabljanje tovrstnega sodelovanja tudi v Sloveniji.

Povabilo Slovenske inženirske zveze in Zveze strojnih inženirjev Slovenije

Dr. Fuchs se v Sloveniji mudi na povabilo Slovenske inženirske zveze in Zveze strojnih inženirjev Slovenije, srečanje v državnem zboru pa je podprlo tudi Ministrstvo za javno upravo.

Med napovedanimi udeleženci so dr. Pavel Gantar, predsednik Državnega zbora Republike Slovenije, Irma Pavlinič-Krebs, ministrica za javno upravo, dr. Radovan Stanislav Pejovnik, rektor Univerze v Ljubljani, dekani tehniških fakultet ter predstavniki gospodarstva in politike. Srečanje se začne ob 14. uri.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin