SiolNET. Digisvet Novice
6,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Fabrizio Brambilla - od tega človeka ne sprejemajte ničesar!

6,68

termometer

V zadnjih tednih se je med uporabniki Facebooka, tudi slovenskimi, začelo širiti sporočilo z opozorilom, naj od zloglasnega hekerja z imenom Fabrizio Brambilla ne sprejemajo prošenj za prijateljstvo. Da bi se izognili grožnji, je najbolje, da prejeto obvestilo pošljejo vsem svojim prijateljem in opozorijo še njih. A posredovanje sporočila zgolj pomaga širiti nesmiselno in dobro znano potegavščino. 

Fabrizio Brambilla v resnici ni zloglasen heker, temveč italijanski umetnik in ljubitelj psov, ki je postal naključna žrtev najnovejše prevare na Facebooku. Fabrizio Brambilla v resnici ni zloglasen heker, temveč italijanski umetnik in ljubitelj psov, ki je postal naključna žrtev najnovejše prevare na Facebooku. Foto: Facebook

Precej uporabnikov Facebooka je v zadnjem času prejelo tole sporočilo:

"Prosim povej vsem tvojim kontaktom v messengerju naj ne sprejemajo ničesar od osebe imenovane Fabrizio Brambilla, Ima sliko s psom, je heker in ima sistem povezan z mesengerjem, Če ga sprejme kateri izmed tvojih kontaktov, boš tudi ti shekan, zato se prepričaj, da to vedo vsi tvoji prijatelji, Hvala. Posredovano kot prejeto, Drži prst na sporočilu, na dnu na sredini bo pisalo posreduj (forward), Pritisni to in nato klikni na imena tvojih stikov in jim bo poslano."

Najbolje, kar lahko storite, če ste tudi vi prejeli zgornje sporočilo, je, da ga prezrete oziroma izbrišete.

Razloga za skrb namreč ni, saj gre za dobro znano potegavščino, ki se na Facebooku pojavlja že več let, le ime domnevnega hekerja se spremeni vsakih nekaj mesecev. Hekerju s Facebooka je bilo pred časom ime tudi Anwar Jitou, Jayden K. Smith, Christophen Davies, James Wood in Nuran Katikoy, če jih naštejemo samo nekaj (vir). 

Nekaj slovenskih uporabnikov Facebooka je opozarjanju na hekerja Brambillo nasedlo, nad čimer pa prejemniki posredovanih sporočil niso bili najbolj navdušeni:

Fabrizio Brambilla Foto: Facebook

Fabrizio Brambilla Foto: Facebook

Fabrizio Brambilla Foto: Facebook

Fabrizio Brambilla Foto: Facebook

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1767
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin