SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Če uporabljate VPN ponudnika Hola, takoj prenehajte

3

termometer

Hola, ki ponuja brezplačne storitve navideznega zasebnega omrežja VPN, s katerim lahko med drugim dostopamo do regijsko zaklenjenih vsebin, prodaja omrežja uporabnikov brez njihove vednosti.

Kot so raziskovalci za računalniško varnost zapisali na spletni strani Adios Hola, ponudnik brezplačnih storitev VPN Hola svoje uporabnike priklaplja v navidezno omrežje, na katerem dostop do spleta prek njihovih računalnikov proti plačilu omogoča komurkoli. To pomeni, da je razpečevanje zlonamernih programov ali podobno nezakonito aktivnost mogoče povezati z uporabnikom, ki o tem ne ve ničesar, ne s pravim storilcem. VPN ali navidezno zasebno omrežje uporabnikom sicer omogoča, da ga je na spletu težje izslediti, z njim pa lahko tudi zaobidemo regijske omejitve določenih storitev, kot je ogledovanje TV-vsebin ameriškega Netflixa.

Raziskovalci so na Adios Hola ugotovili, da Hola s prodajo omrežij svojih uporabnikov tretjim osebam ne le omogoča, da prek njih dostopajo do spleta, temveč lahko na njihovih računalnikih celo zaganjajo programe, tudi zlonamerne. Za nameček Hola sploh ni pravi VPN, saj lahko uporabnikom omrežja po spletu sledi kdorkoli, je še zapisano v rezultatih raziskave na Adios Hola.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin