SiolNET. Digisvet Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Če si Facebookov inženir privošči vdor v zasebnost uporabnika, ostane brez dela

3

termometer

Vsak Facebookov delavec, ki dobi pooblastilo, lahko brez gesla dostopa do profila vsakega uporabnika, a kazen za zlorabo osebnih podatkov je takojšnja prekinitev pogodbe o zaposlitvi.

Zaposleni v Facebookovih centrih za pomoč uporabnikom imajo dostop do orodja, ki jim omogoča neovirano upravljanje z uporabniškim računom katerega koli člana družbenega omrežja brez poznavanja njegovega gesla, piše VentureBeat. Ne le, da lahko z orodjem spreminjajo nastavitve računa ali varnosti, dostopajo lahko tudi do zasebnih vsebin, kot so sporočila, aplikacije, zaklenjeni fotoalbumi in poslane prošnje za prijateljstvo. Če želiš biti odpuščen, zlorabi zaupanje nadrejenih Pri Facebooku so za VentureBeat pojasnili, da je uporaba orodja za upravljanje s profili uporabnikov strogo nadzorovana, dostopna pa naj bi bila le peščici Facebookovih inženirjev z najvišjimi pooblastili. Vsakršen poseg v zasebnost mora biti odobriti uporabnik – orodje Facebook praviloma zapreže le takrat, ko ima nekdo težave s svojim računom in jih ne more rešiti sam.

Vsi Facebookovi novi sodelavci, ki imajo v opisu delovnih dolžnosti tudi uporabo omenjenega orodja, so deležni opozorila, da bodo v primeru kakršne koli zlorabe zaupanja takoj odpuščeni. Za nezadovoljnega delavca je to eden od najlažjih načinov, da ga Facebook odpusti, še piše VentureBeat. Čeprav podrobnosti niso znane, naj bi pisarnah Facebooka v zadnjih letih že bilo nekaj incidentov, povezanih z neprofesionalnim in nepooblaščenim vdiranjem v zasebnost uporabnikov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin