SiolNET. Digisvet Novice
5,49

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Američani začeli preiskavo največje borze kriptovalut na svetu

5,49

termometer

Bitcoin
Foto: Unsplash

Pranje denarja, izogibanje plačevanju davkov, sistem za prodajo drog in orožja ... Ameriški državni organi so sestavili obsežen seznam očitkov borzi kriptovalut.

Ameriško pravosodno ministrstvo in ameriški davčni urad sta sprožila preiskavo največje borze kriptovalut na svetu Binance, poroča Bloomberg. Prek te po mnenju Američanov številni njeni uporabniki med drugim perejo denar in plačujejo za droge in orožje. Podjetje izza borze kriptovalut je sicer registrirano v davčni oazi Kajmanski otoki in uradno nima sedeža v nobeni državi.

Pištola, orožje, grožnja Digisvet Kdo je pral denar za prodajalce orožja nesojenemu strelcu iz Gorenjske

Preiskava traja že mesece

Preiskava Binance naj bi sicer trajala že mesece, pod drobnogledom pa naj bi bili poleg strank tudi zaposleni v podjetju. Že marca pa je Bloomberg poročal, da se je podjetje Binance znašlo v preiskavi ameriških agencij, ker naj bi ameriškim državljanom omogočalo kupovanje izvedenih finančnih instrumentov, ki temeljijo na kriptovalutah. V ZDA sta že od 2017 prepovedana prodaja in nakup nereguliranih finančnih instrumentov.

Evri, bankovci Digisvet Vplivni bankir postrani zaslužil toliko, da je dal odpoved

Binance trdi, da analizira vse transakcije

Ustanovitelj in prvi mož družbe Binance Changpeng Zhao je sicer v javnosti že večkrat poudaril, da podjetje analizira vse transakcije, ki potekajo prek njihove borze. Prav tako naj bi podjetje spoštovalo vse zahteve državnih institucij, ki jih imajo te do reguliranih trgov vrednostnih papirjev in finančnih instrumentov.

Elon Musk Digisvet Elon Musk si je premislil in povzročil precej slabe volje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin