SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Amazonov pametni telefon ušel v javnost

1

termometer

Govorice o tem, da bo Amazon na trg poslal svoj pametni telefon ter vstopil v bitko z Applom in Googlom še na tej fronti, se pojavljajo že dalj časa. Zdaj so postale resničnost.

Končno tudi pametni mobilnik Na priljubljenem tehnološkem blogu so se včeraj pojavile in nato hitro razširile neuradne fotografije prototipnega modela pametnega telefona, ki naj bi ga v prihodnjih mesecih, po poročanju časnika Wall Street Journal že junija, uporabnikom ponudil Amazon. Spletna veleblagovnica, knjigarna, logistično podjetje, od nakupa Washington Posta in več vsebinskih podjetij pa še medijska hiša prilaga zadnji delček relevantnega medijskega mozaika, s katerim bo uporabnika dosegla povsod.

Dva modela, dostojne zmogljivosti Amazonova ponudba pametnih telefonov naj bi na začetku obsegala vsaj dva modela. Prvi naj bi konkuriral drugim vrhunskim modelom, drugi, predstavljen nekaj mesecev po prvem, pa naj bi bil usmerjen na cenovno občutljiv del trga. V močnejšem modelu naj bi bil Qualcommov Snapdragon, medtem ko naj bi uporabniško izkušnjo zagotavljala zelo prilagojena različica Googlovega Androida. Glede na dozdajšnjo prakso pri Amazonovih tablicah je to realno in nekako samoumevno. Dimenzija zaslona naj bi bila 4,7 palca, ločljivost pa naj bi bila omejena na 720p. Dimenzijsko gledano to Amazonov model uvršča povsem ob bok napovedanemu šestemu iPhonu, ki naj bi imel zaslon enakih proporcev.

Drugačnost V čem se bo torej Amazonov mobilnik pravzaprav razlikoval od drugih? Uporabniški vmesnik naj ne bi bil zgolj obarvan v Amazonovo shemo, temveč nekaj radikalno drugačnega. Šlo naj bi za poseben 3D-vmesnik, močno vezan na strojni del, konkretneje šest vgrajenih kamer. Osrednja, umeščena na zadnji del naj bi zmogla ločljivost 13 megapikslov. Dodatne kamere naj bi bile namenjene spremljanju položaja uporabnikovega obraza in oči glede na zaslon, kar bo omogočilo stalno prilagajanje elementov na zaslonu. Ta inovativni vmesnik naj bi prišel prav v več kontekstih – od uporabe večslojnih ozadij do 3D-predstavitev izdelkov iz Amazonovih različnih prodajnih segmentov.

Dobre novice za uporabnika Kaj Amazonov vstop na trg pametnih telefonov pomeni za uporabnike? Nedvomno še lažji ter večji dostop do izdelkov in vsebin v Amazonovi ponudbi. Če sklepamo po Amazonovi cenovni politiki pri tablicah, lahko predvidevamo, da bodo tudi mobilniki malce nižje od Applovega ali Samsungovega aktualnega paradnega konja – a ne nujno tudi po funkcionalnosti (tu bi lahko bili precej enakovredni). Konkurenca bo najbrž spodbudila ustvarjalnost tekmecev, ki bodo prisiljeni dobesedno izumiti nove lastnosti pametnih mobilnikov, ki nas bodo prepričale o nakupu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin