SiolNET. Digisvet Novice
1,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Po toči zvoniti je prepozno

Ali tudi vi puščate dostop do svojih podatkov odprt na stežaj?

1,19

termometer

Geslo, varnost, internet, password
Foto: Thinkstock

Če iz kakršnegakoli razloga ostanete brez svojega mobilnega telefona, je geslo zadnja črta obrambe vsega pomembnega, kar imate na njem, a še vedno več kot polovica uporabnikov na svojih mobilnih telefonih ne uporablja gesla.

Pametni telefon, ki ni varovan z geslom, je kot na stežaj odprta vrata do dragocenosti, toda kot ugotavlja družba za računalniško varnost Kaspersky Lab, 52 odstotkov uporabnikov svojih mobilnih telefonov ne zaščiti z geslom.

Samo petina z orodji proti kraji

Čeprav na trgu obstajajo namenske računalniške rešitve za varovanje mobilnih naprav pred krajo, ki so velikokrat celo brezplačne in praviloma omogočajo tudi sledenje napravi, jih uporablja samo 22 odstotkov vprašanih.

To pomeni, da se skoraj štirje od petih uporabnikov odpovedujejo vsaki možnosti za najdbo svoje naprave in podatkov na njej, če jo izgubijo ali jim jo ukradejo.

Komaj dva od petih uporabnikov (natančneje 41 odstotkov) imata varnostno kopijo podatkov s svojih pametnih telefonov in tablic, so še ugotovili.

Še nižji je delež tistih, ki svoje podatke na mobilni napravi kriptirajo (kodirajo) in tako onemogočajo nepooblaščen dostop do njih. Samo 14 odstotkov vprašanih tako varuje svoje podatke, še ugotavljajo v družbi Kaspersky Lab.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin