Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
15. 6. 2013,
9.56

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 15. 6. 2013, 9.56

8 let, 2 meseca

Cvetlična ideja za sanjsko poroko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Prav neverjetno je, kako napačno mnenje imamo lahko ljudje. Če ste bili prepričani, da je protokolarni objekt nekaj zaprtega, zastrtega in varovanega, imate sicer delno prav.

A v protokolarnem objektu Brdo se zaposleni pod vodstvom direktorice Iris Kociper Haas trudijo dokazati prav nasprotno, zato so na dogodku, poimenovanem Piknik na travniku, pokazali, da so ne le prijazni in topli gostitelji, pač pa, da smo tudi mi lahko deležni najboljšega in najlepšega.

"Brdo se ljudem odpira sicer v okvirih dogovorjenega, saj gre še vedno za protokolarni objekt, a ljudem se odpiramo na različne načine, privabiti jih želimo z zgodbami, kakršna je cvetlična pravljica, ki se jih da fantastično povezati skozi različna doživetja, skozi otroške zgodbe, skozi zgodovinske zgodbe, skozi spoznavanje zgodovine, gradu, skrivnosti, ki so povezane z njim. Imamo dejansko neprimerljivo floro in favno, zaščiteno ogromno posest na 500 hektarih, priložnosti je resnično veliko," nam je zaupala Iris Kociper Haas na Račjem otoku, prizorišču, kjer se lahko v slogu 19. stoletja tudi poročite.

Sprehod od vhoda na posest Brdo do že omenjenega Račjega otoka nam daje občutek urejenosti, ki se prepleta z mirom in sproščenostjo, med cvetličnimi aranžmaji, ki jemljejo dih in so razporejeni v, kot so jo na Brdu poimenovali, cvetlično pravljico, pa se čas kaj hitro lahko ustavi. Cvetlična pravljica je zrasla v glavi "hišnega" florista Marjana Česna, ki že 39 let soustvarja podobo Brda, s to pravljico pa je, kot je povedala Kociper Haasova, dosegel svoje sanje. "Njegove sanje so bile, da bi park na Brdu približali javnosti in da bi obiskovalci skozi sanje doživeli nekaj barvitega. V sodelovanju z različnimi floristi mu je tudi uspelo, dodali smo slikarsko razstavo, otroške delavnice in Zoisovo zgodbo," je dogajanje na Brdu opisala Iris Kociper Haas.

A cvetlična pravljica je le delček tega, kar na Brdu predstavljajo. V okvirih, ki jim jih protokol dopušča, se želijo odpreti javnosti in pokazati, kaj znajo in zmorejo. Po Brdu se lahko popeljete s kočijo, dopolnili so svojo čredo lipicancev, da bi imeli možnost ponuditi tudi turistične programe s konji, jahanje. Na Brdu delajo z lastno ekipo, ki zmore, na primer mladoporočencema, pričarati slavnostni dogodek z vrhunskimi kulinaričnimi dobrotami. Tudi zato je Zoisova poroka posebno doživetje, ki ga mladoporočenci verjetno nikoli ne bodo pozabili, saj zajema posebno sklenitev zakonske zveze, nagovor barona Zoisa, vožnjo s kočijo in številne druge, kulturne in zgodovinske vsebine, lastne Brdu in okolici, v kateri objekt stoji.

Ne spreglejte