Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 6. 2011,
11.15

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 20. 6. 2011, 11.15

8 let, 2 meseca

Neznanci odpeljali medvedka Srečka iz zatočišča na Muti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Neznanci so vlomili v kletko v zavetišču za živali v Muti, v kateri je bival medved Srečko, ki so ga inšpektorji nedavno odvzeli začasnim skrbnikom iz Podvrha in ga odpeljali neznano kam.

Vlom in ugrabitev medveda so nam potrdili tudi na policijski upravi Celje, o tem pa so jih obvestili nekaj po 7. uri. Neznani storilec je s tem dejanjem oškodoval ministrstvo za okolje in prostor za okoli 1000 evrov. Kriminalisti in policisti o omenjenem kaznivem dejanju, za katerega je zagrožena kazen do pet let zapora, intenzivno zbirajo obvestila. Neznanci prerezali ograjo in ključavnico "Danes ponoči je prišlo do nasilnega vstopa v naše zavetišče. Prerezali so ograjo, prerezali ključavnico in odpeljali medveda," je povedal vodja azila za divje živali na Muti Zlatko Golob.

"To bo za medvedka zelo slabo" "Zadeva se preiskuje, za samega medvedka pa bo to zelo slabo. Že tako je bil travmatiziran od pretiranega vsiljevanja človeških lastnosti veliki zveri, kar sploh ni primerno zanjo," je pojasnil.

Medvedek je bil bolestno navezan na človeka Medvedek, ki so ga pred tremi tedni odvzeli družini Logar s Podvrha v Poljanski dolini, se je v azilu po besedah Goloba dobro počutil. "Od začetka je imel domotožje, saj je bolestno navezan na človeka. Sedaj pa se je dobro ujel. Igral se je, se kopal, jedel sveže češnje z vej," je pojasnil.

Z živaljo so delali po sistemu "hands off" Kot je dejal, so z živaljo delali po mednarodno priznanem sistemu "hands off", torej brez rok, ter mu tako omogočili, da se lahko počasi osamosvaja in privaja na novo življenje v azilu s sovrstniki.

Medvedek Srečko je doživel veliko pozornosti javnosti. Po trditvah Logarjevih, ki so želeli medvedka obdržati, se je aprila sam zatekel k njim. Po nekaterih drugih informacijah pa naj bi ga Logarjevi pripeljali s Kočevja, da bi tako dvignili interes za svojo brunarico, ob kateri bi uredili dom za medveda. Okoljski inšpektorji so 3. junija medvedka odvzeli in odpeljali v zavetišče na Muto.

Ne spreglejte