Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 5. 2008,
10.50

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 28. 5. 2008, 10.50

8 let, 3 mesece

Statistika na ljubljanski strani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Uniona Olimpije in Heliosa so v sezoni 2007/08 odigrali že šest medsebojnih tekem, kar petkrat pa so bili na zmagovalni strani Ljubljančani.

Če bi se pri napovedovanju pred finalom državnega prvenstva oklenili zgolj statistike in medsebojnih obračunov v tej sezoni, bi zlahka ocenili, da se Heliosu ne piše nič kaj dobrega. Domžalčani so v šestih obračunih le enkrat prišli do ljubljanskega skalpa. V zadnjem krogu lige za prvaka so v Tivoliju presenetili četo Aleksandra Džikića in slavili presenetljivo visoko zmago 89:74. Pred tem pa so bili večinoma brez večjih možnosti za uspeh. Že ob prvem soočenju, ko sta se vodilna slovenska kluba "udarila" za superpokal, je "nova" Olimpija pod vodstvom tedanjega trenerja Memija Bečirovića zanesljivo dobila prvo "rundo". Tudi v ligi NLB je Olimpija dobila obe tekmi, "zmaji" pa so bili boljši še v finalu pokala Spar in pa v domžalski tekmi lige za prvaka.


V Tivoliju previdni

Kljub statistični premoči pa nihče v ljubljanskem taboru ne razmišlja o prepričljivem sprehodu do naslova prvaka. "Cilje je jasen, torej naslov prvaka, a vemo, da ne bo lahko. Čaka nas težko delo, še posebej zavoljo dejstva, da način Heliosove igre enostavno ne dopušča ničesar drugega kot popolno zbranost, pripravljenost, voljo in tekmovalnost. Finale bo dobila lahko le ekipa, ki si bo trofeje želela in bo zanjo pripravljena narediti vse. Naši košarkarji so z izjemo Baileyja, ki ni treniral od zadnje polfinalni tekme proti Zlatorogu, zdravi in pripravljeni za igro," pravi Džikić, o morebitni živčnosti pred prvim obračunom pa dodaja: "Živčnost? Vprašajte košarkarje … Jaz je nisem opazil. Predvsem pa je treba morebitno nervozo obrniti sebi v prid."

Martič: Narediti največ, kar se da

V Domžalah vlogo favorita prepuščajo evroligaškemu tekmecu, a vseeno obljubljamo, da bodo belo zastavo pustili doma. "Ena od naših želja v tej sezoni je bila zagotovo ta, da lahko branimo naslov državnega prvaka iz pretekle sezone. Uresničile so se tudi napovedi, da je bila ta sezona lige UPC Telemach bistveno bolj izenačena, po marsikateri oceni pa tudi bolj kakovostna od minule. Kljub temu nam je uspelo priti v veliki finale, v katerem je Union Olimpija favorit. Mi si želimo, da določene vrline, ki jih nedvomno imamo, poizkušamo kar najbolje izkoristiti in narediti največ, kar se da," pravi trener branilcev naslova Zoran Martič.

Ne spreglejte