TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 11. 2008,
9.20

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 11. 2008, 9.20

8 let, 2 meseca

Začenja se projekt Osveščen, ne zadet!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Društvo študentov medicine Slovenije v sodelovanju s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU) že šesto leto zapored organizira projekt Osveščen, ne zadet!.

V okviru projekta bo pripravljena cela vrsta dejavnosti z namenom osvestiti javnost o problematiki drog in zasvojenosti, ki postajata čedalje večji problem v sodobni družbi, so sporočili iz ŠOU. Predavanja bodo vodili vrhunski strokovnjaki V okviru projekta Osveščen, ne zadet!, ki je projekt na področju primarne preventive uporabe prepovedanih drog, se bodo do petka zvrstili številni dogodki, povezani z izobraževanjem o problematiki drog in zasvojenosti. Vsa predavanja, ki jih bodo vodili vrhunski strokovnjaki s tega področja, bodo v prostorih ljubljanske medicinske fakultete, in bodo brezplačna.

Danes bo predstavitev projekta Osveščen, ne zadet! Danes popoldne bo tako predstavitev projekta Osveščen, ne zadet!, sledita predavanji Aleša Obreze s Fakultete za farmacijo o zlorabi in uporabi drog skozi čas ter Marka Živina z Inštituta za patološko fiziologijo o nevrofizioloških učinkih jemanja drog.

Koštal bo predaval o reintegraciji odvisnikov v družbo V torek bo Roman Koštal iz društva Projekt Človek govoril o reintegraciji odvisnikov v družbo, Marko Žličar, ustanovitelj projekta Osveščen, ne zadet, pa o boleznih, povezanimi z intravenoznimi uživalci drog.

V sredo o vplivu jemanja drog na nosečnost in nadaljnjem razvoju otroka Sreda bo namenjena "vplivu jemanja drog na nosečnost in nadaljnjem razvoju otroka (Ksenija Geršak s katedre za ginekologijo in porodništvo), ter prvi pomoči pri zastrupitvi z drogami (Damjan Grenc iz centra za zastrupitve UKC Ljubljana)

Križanič bo govoril o življenju odvisnika na ulici V četrtek bo Majda Zorec Karlovšek s katedre za sodno medicino in deontologijo spregovorila o alkoholu in alkoholizmu, socialni delavec Matej Križanič pa o življenju odvisnika na ulici. Projekt Osveščen, ne zadet! bo v petek zaključila interaktivna delavnica na temo Tobak in tobačna industrija v sodelovanju s projektom O2 za vsakega!

Vzporedno tudi akcija osveščanja o problematiki drog in zasvojenosti Od ponedeljka do srede pa bo po Sloveniji tudi akcija osveščanja o problematiki drog in zasvojenosti. V Ljubljani bodo v okviru dobrodelne akcije zbirali denar za pomoč pri zdravljenju odvisnosti od legalnih in prepovedanih drog z naslovom Na pomoč! v sodelovanju z društvom Projekt Človek in Centrom za socialno delo Ljubljana-Šiška.

"Povod za ustanovitev projekta Osveščen, ne zadet! je bil v premajhnem zavedanju nevarnosti uporabe drog, predvsem pa njihove razširjenosti pri nas. Zato smo si kot enega glavnih ciljev našega projekta zastavili dvigniti raven osveščenosti o problematiki drog in zasvojenosti v Sloveniji ter spodbuditi družbeno participacijo mladih v tej problematiki," je dejala Lana Pivk, vodja projekta Osveščen, ne zadet!.

Ne spreglejte