Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
26. 1. 2013,
15.33

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Španija Slovenija

Sobota, 26. 1. 2013, 15.33

8 let, 2 meseca

Za bron s Hrvaško: Gajić se vrača, Bilbija poškodovan

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska rokometna reprezentanca se ob 19. uri podaja v bitko za bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu. Nasprotnik je Hrvaška. Vrača se Dragan Gajić, Nenad Bilbija si je poškodoval gleženj.

Tekma za tretje mesto, deveta v dveh tednih. Slovenija proti Hrvaški. Kultni dvoboj. Obe ekipi sta ne le utrujeni, ampak izčrpani. Nekateri igralci bolj, drugi manj. Baterije se praznijo. Komu je ostalo več vsebine, bo povedal dvoboj, ki se bo začel ob 19.00. Boris Denič je pohvalil svojo obrambo proti Špancem, rekoč, da je bila ta za zmago. Zaškripalo pa je v napadu. A Španijo je bilo treba pozabiti dobesedno čez noč. Selektor je zavoljo minimalnega časa za počitek začuden, zgrožen, ker je tekma že v soboto, a urnika to ne bo spremenilo. Slovenija bo znova lahko računala na Dragana Gajića, ki bo stisnil zobe kljub poškodbi dveh mišic, nesrečni Nenad Bilbija pa si je poškodoval gleženj in ne bo nastopil. Pri Hrvaški je bolezen napadla Domagoja Duvnjaka, s poškodbo se ubadata Drago Vuković in Damir Bičanić, a bodo načeloma vsi v ekipi.

''Raje bi videl, da bi s Slovenijo igrali v finalu. Žal mi je, da ena rezprezentanca od teh dveh ne bo dobila kolajne. Da bi le mi ali Slovenci prišli v finale ... Slovenija na tem SP igra odličen rokomet. Dobra tekma bo. Vsekakor upam na zmago. Dvigniti moramo glave. Slovenija ima veliko adutov. Dobro poznam njene rokometaše, s precej teh fantov sem bil soigralec. Dobra ekipa, dober trener, ki ga tudi poznam iz časov, ko sem še igral v Sloveniji,'' napoveduje Vuković, ki pravi, da je najlepše obdobje svoje kariere preživel v Gorenju, v slovenski reprezentanci pa ima nekaj odličnih prijateljev.

Željko Musa se je v poljske Kielce takisto podal iz Gorenja. ''Od Zormana preti največja nevarnost. Vodi vse slovenske napade. Poznam ga iz kluba, kjer je tudi tako. Če zaustavimo njega, smo na dobri poti do medalje.Predvsem pa moramo dobro odigrati v obrambi,'' je prepričan hrvaški velikan na črti. Duvnjaku, ki ga je napadla vročina, je tekma z Dansko izpila vso energijo. Logično vprašanje je bilo, ali imajo Hrvati še kaj moči za bitko za bron. ''Imamo! Igrali bomo za tretje mesto na svetovnem prvenstvu. Moč bo, a čaka nas težka tekma. Slovenija igra odlično, v tekmo moramo kreniti 100%. Nacionalni naboj? Ah, mi smo dobri prijatelji,'' je odvrnil Dule.

Ne spreglejte