Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 3. 2009,
21.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 27. 3. 2009, 21.19

8 let, 5 mesecev

Jani Trček po ducatu let spet na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Veteran slovenskega relija Jani Trček, ki je pred 13. leti osvojil naslov državnega prvaka, pred 12-imi pa dosegel zadnjo zmago, je na uvodu v sezono spet najhitrejši v slovenski konkurenci.

Trček, ki se je po večletnem dirkaškem premoru v reli vrnil pred letom in pol, je s sovoznikom Mitjo Česnjem v mitsubishiju lancerju evo 9, v vodstvu po prvem dnevu relija po Labotski dolini na avstrijskem Koroškem, ki šteje tudi kot uvodna dirka slovenskega prvenstva.

Ljubljanski podjetnik je dobro stopnjeval svoj ritem, saj se je v vodstvo prebil proti koncu prvega tekmovalnega dne. Pred tem so uvodni kilometri pripadli še enemu veteranu Idrijčanu Darku Peljhanu, ki velja za glavnega favorita za zmago v slovenski konkurenci, vendar je zaradi presekane gume in vrtenja na progi v drugi polovici dneva, ki so jo dirkači prevozili v temi, izgubil vodstvo. Peljhana je prehitel tudi someščan Aleks Humar v manj konkurenčnem dirkalniku Citroen C2 R2, ki sodi v nižjo divizijo. Razlika med med vodilno trojico Slovencev po polovici relija je resda zanemarljiva, saj so v borih 20 sekundah.

Po divizijah slovenskega prvenstva po prvem dnevu vodijo Aleks Humar, Martin Štucin in Andrej Velkavrh.

V absolutni konkurenci sicer slovenski dirkači na reliju po Labotski dolini ne igrajo vidne vloge, saj je Trček kot najboljši šele na 10. mestu s skoraj petimi minutami zaostanka.

Trček je osvojil tudi prvih 15 točk za državno prvestvo, saj je letos na daljših dvodnevnih relijih slovenskega prvenstva v veljavi novo pravilo " super reli", ki najboljšim v posameznem dnevu dodeli dodatne točke, poleg tega pa osmoljencem omogoča ponoven štart naslednji dan v boju za te bonusne točke kljub morebitnemu odstopu prvi tekmovalni dan. No, toda tudi Humar z 12 in Peljhan z 10 točkami si nista nabrala omembe vrednega zaostanka. Reli se bo končal jutri, ko je predvidenih še za dobrih sto kilometrov hitrostnih preizkušenj.


Rezultati BP Ultimate Rallye Lavanttal po prvem dnevu:

1. Andreas Waldherr/Richard Jeitler (Avt,VW Polo S2000) 1:08.26,5 2. Hermann Gassner ml./Kathi Wüstenhagen (Nem, mitsubishi lancer evo 9) + 7,9 3. Raimund Baumschlager/Thomas Zeltner (Avt, škoda fabia S2000) + 1:23,0 ... 10. Jani Trček/Mitja Česenj (mitsubishi lancer evo 9) + 4:42,7 11. Alex Humar/Darko Lah (citroen C2 R2) + 4:44,7 12. Darko Peljhan/Igor Kacin (mitsubishi lancer evo 9) +5:04,8 18. Uroš Petrič/Florjan Rus (citroen C2 R2) + 7:07,9 19. Rok Turk/Enej Ložnar Kranjc (peugeot 206 RC) + 7:10,9

Ne spreglejte