Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 1. 2012,
11.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 20. 1. 2012, 11.23

8 let

Ogrevanje parkiranega avtomobila

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dodaten, neodvisen grelec v avtomobilu je odlična rešitev za tiste, ki slabo prenašajo nizke temperature in se zjutraj radi usedejo v ogreti avtomobil.

Dobrodošla rešitev za mrzle zime

Naš testni avtomobil je bil opremljen s sistemom za ogrevanje parkiranega vozila webasto. Preizkusili smo ga pri primernih temperaturah zimi (na žalost brez snega) in lahko povemo, da je delovalo. V slabih petnajstih minutah so bila stekla odmrznjena in avtomobil ogret, kot bi bil običajno šele po kakšnih petnajstih kilometrih vožnje. Pri tem pa sistem porabi (po zagotovili proizvajalca) en deciliter goriva na vsakih deset minut.

Kako deluje?

Po vklopu črpalka prečrpa potrebno količino goriva iz avtomobilovega rezervoarja v grelec ob motorju. Tam žarilna nitka in zrak poskrbita za vžig goriva, ki nato ogreva hladilno oz. grelno tekočino v hladilnem oz. grelnem sistemu avtomobila. Tako se hkrati ogrejeta potniška kabina in motor. Slednje seveda zagotavlja, da ne pride do tako imenovanega hladnega zagona, s tem se zniža poraba in podaljša življenjska doba motorja. Grelec je mogoče vgraditi tako v dizelske kot tudi bencinske avtomobile. Na voljo pa so tudi različice za avtobuse, tovorna vozila, bivalnike, plovila, vojaška vozila in podobno.

Kaj pa daljinski upravljalnik?

Tega smo preizkusili kar v uredništvu. Iz hodnika v četrtem nadstropju, približno petnajst metrov od zunanje stene, smo pritisnili gumb za vklop in webasto v superbu, ki je bil parkiran na službenem parkirišču, oddaljenem okrog sto metrov, se je vklopil. Med daljinskim upravljalnikom in avtomobilom se je sicer nahajala še ena stavba, a to očitno ni motilo signala. Potemtakem si upamo trditi, da je oddajnik dovolj močan, da bo prišel prav tistim, ki stanujejo v kakšnih večjih blokovskih naseljih in avtomobila nimajo parkiranega ravno pod svojim oknom.

Pa konkurenca?

Ta seveda obstaja. Webasto je sicer največji in najbolj poznan, a ni edini proizvajalec tovrstnih naprav. Obstajajo tudi različne zasnove grelcev. Nekateri delujejo recimo zgolj na elektriko in jih priključimo z zunanjim električnim kablom (tak sistem poznajo predvsem Skandinavci, ki tako čez noč ohranjajo primerno temperaturo v svojih vozilih). Pred nakupom se je torej pametno posvetovati s svojim serviserjem, malce pobrskati po spletu in poiskati najboljšo rešitev za vaš avtomobil. Mi smo imeli na testu pač napravo, ki jo ta nemški koncern na željo kupcev že predhodno vgradil v avtomobil. In cena? Vgradnja grelca webasto stane od 1.000 do približno 1.700 evrov (odvisno od zahtevnosti vgradnje in moči samega grelca).

Ne spreglejte