Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 3. 2008,
17.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 1. 3. 2008, 17.32

8 let

V Rapallo, a ne na podpis pogodbe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav so mi takšni turistični kraji všeč, pa sem tokrat bolj užival v okoliških cestah. Te so namreč po večini speljane v okoliško hribovje, kar pomeni, da so zavite, strme in predvsem malo prometne.

V šoli so nas pri zgodovini že učili o mestecu Rapallo. A ne o tem, za kako prijetno obmorsko mestece gre, ampak o z njim povezani pogodbi, imenovani rapalska pogodba. Ta je bila pravzaprav mirovna pogodba, ki so jo 12. novembra leta 1920 podpisali kraljevina SHS in kraljevina Italija, določala pa je meje med državama. No, naš obisk Rapalla je bil precej prijetnejši, po njem in njegovi okolici smo se namreč zapeljali z novo mazdo 6 in odkrivali čare obeh – tako avta kot mesta.

Majhno in domače

Rapallo je kot rečeno majhno obmorsko mestece, ki leži nekaj deset kilometrov od Genove in je obdano s številnim hribovjem. Bolj kot samo mesto je znan okoliš v bližini, imenovan Cinque Terre (pet dežel), kjer stojijo prelepe obmorske vasice, s hišami na robu pečin. Ker pa zanje ni bilo časa, mogoče le nekaj besed o Rapallu. Je majhno in precej staro mesto, v katerem pa v sezoni dopust preživlja oziroma ga uporablja za eno od postojank precej premožnejših gostov, zato ima Rapallo svojo marino, stari mestni del pa je nadvse primeren za prijeten sprehod.

Okolica za ljubitelje »sukanja« volana

Čeprav so mi takšni turistični kraji všeč, pa sem tokrat bolj užival v okoliških cestah. Te so namreč po večini speljane v okoliško hribovje, kar pomeni, da so zavite, strme in predvsem malo prometne. Z mazdo 6 sva se takoj sporazumela in prav nobenih pripomb ni imela pri hitri in dinamični vožnji, pazila sva le na bližnja srečanja z občasno nasproti prihajajočimi trikolesnimi dostavniki. Ker se cesta se v nekaj kilometrih vzpne zelo visoko, recimo za kakšnih sedemsto metrov, je voznik deležen še lepih razgledov na oddaljeno nižje ležečo okolico.

Ne spreglejte