SiolNET. Avtomoto Promet
6,30

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Ste jih že videli? Darsovi količki spet na avtocesti. #foto

6,30

termometer

Dars količki
Količki na avtocestnem izvozu oziroma uvozu v Logatcu. Foto: Gregor Pavšič

Dars je vsaj na en dvosmerni odsek avtocestnega izvoza oziroma uvoza postavil količke, ki v primeru zastojev na avtocesti preprečujejo obračanje avtomobilov.

V zadnjem obdobju slovenske avtoceste dnevno ječijo pod težo prometnih obremenitev, že manjša nevšečnost pa lahko povzroči kilometrske zastoje. Marsikateri voznik se takrat v zadnjem hipu, že na uvozu proti avtocesti, premisli in obrne avtomobil.

Nič več obračanja prek izvoznega pasu

To se navadno zgodi na dvosmernem odseku, ki je istočasno izvozni in uvozni del proti avtocesti. Tam avtomobili obračajo prek polne črte, pri tem pa obstaja nevarnost trka s tistimi vozili, ki pravilno vozijo po izvoznem kraku.

Vsaj v primeru izvoza Logatec smo opazili novost in sicer serijo plastičnih količkov, ki na tem mestu preprečujejo manevriranje vozil in njihovo obračanje. Količke so postavili skoraj neprekinjeno od nekdanje cestninske postaje do točke, kjer se izvozni in uvozni pas zadnjič stikata.

Podoben primer relativno pogostega obračanja vozil je tudi na Vrhniki, kjer pa takih količkov za zdaj še ni.

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • izbrisani / 26.06.2019. ob 10:16 +6 0

  Lahko je kupovat za tuj denar. Prikazovalnikov hitrosti je tudi že toliko, da jih lahko začnemo izvažati, da o neverjetnih pozidavah cest imenovanih grbine, ne govorimo.

  +6 0
 • Delfina06 / 26.06.2019. ob 22:03 +1 0

  No.... Ne bo držalo. Ravno danes zjutraj je nekdo na odcepu Logatec počasi obračal ker je bila na avtocesti kolona. Ko sem pred dnevi zagledala kolicke .... Mi je najprej prišla na misel igra domine... Pripeljal bo prikolica in vse podrl. Namesto kozličkov naj vrnejo cestne kamere da pravočasno spremljaš gibljivost prometa.

  +1 0
 • Bebo2 / 26.06.2019. ob 13:42 +1 0

  to je nesmisel, nesreč zaradi tega sploh ni, naj rajši preprečijo da bi ljudje vozili v napačno smer.

  +1 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin