Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 6. 2019,
17.29

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Ponedeljek, 10. 6. 2019, 17.29

4 leta, 10 mesecev

Več prometnih nesreč povzročilo kaos na slovenskih avtocestah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
zastoj, avtocesta | Foto Daniel Novakovič/STA

Foto: Daniel Novakovič/STA

Na slovenskih avtocestah so se popoldne v kratkem času zgodile kar tri prometne nesreče. Posledice promet še ovirajo na primorski avtocesti pred priključkom Kozina proti Kopru. Sicer pa promet po podatkih prometnoinformacijskega centra teče brez večjih posebnosti. Gnečo lahko vozniki pričakujejo na mejnih prehodih z Avstrijo.

Promet je upočasnjen na primorski avtocesti na odsekih med Logatcem in Brezovico proti Ljubljani, potovalni čas pa se podaljša za približno deset minut.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji nastaja kolona zaradi mejne kontrole na avstrijski strani. Na mejnem prehodu Šentilj proti Avstriji je nastal zastoj tovornih vozil. Gneča pa je tudi na mejnem prehodu Ljubelj proti Avstriji zaradi kontrole, občasno predor zaradi varnosti zapirajo.

Posledice prometne nesreče na primorski avtocesti
Novice Znane podrobnosti včerajšnje nesreče na primorski avtocesti #foto

Kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, so jih okrog 15.10 obvestili o prometni nesreči na gorenjski avtocesti od počivališča Povodje v smeri Kranja. V nesreči sta bila udeležena osebno vozilo in kombi, do nje pa je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Poškodovan ni bil nihče.

Okrog 15.15 pa so policiste obvestili o prometni nesreči na primorski avtocesti med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani. Po prvih informacijah PU Ljubljana sta bila v nesreči udeležena osebno vozilo in avstrijsko reševalno vozilo, ki je peljalo bolnika iz Reke v bolnišnico v Avstrijo.

Zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji je reševalno vozilo trčilo v avtomobil, ki je ustavljal zaradi nenadne zgostitve prometa. Avtomobil je po trčenju odbilo naprej, oplazil je tudi varnostno ograjo. V reševalnem vozilu sta bila sva potnika, oba sta utrpela lahke telesne poškodbe. Vozniku rešilca so policisti izrekli globo.

O tretji nesreči so policiste obvestili okoli 16.30, zgodila pa se je štajerski avtocesti od Lukovice pred predorom Podmilj v smeri Celja. V nesreči sta trčili osebno in manjše tovorno vozilo, poškodovanih ni.

Ne spreglejte