Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2018,
10.23

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

Natisni članek

Motorist nesreča nesreča Prometni radar

Petek, 1. 6. 2018, 10.23

5 let, 10 mesecev

Pesek na cesti, dve nesreči motoristov #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

V preteklih dneh so policisti obravnavali dve nesreči motoristov, ki sta padla zaradi peska na cestišču. Čeprav so motoristi že kar nekaj mesecev na naših cestah, je treba biti zaradi neurij skupaj z blatom, ki ga nanesejo traktorji, pazljiv.

Fotografija s kraja nesreče na cesti Potoče. Motorista je v zavoju presenetil pesek, zato ga je spodneslo in se je nesrečno zaletel v nasproti vozeče vozilo. | Foto: policija Fotografija s kraja nesreče na cesti Potoče. Motorista je v zavoju presenetil pesek, zato ga je spodneslo in se je nesrečno zaletel v nasproti vozeče vozilo. Foto: policija

motorist
Avtomoto Ujet v "akciji": Motorist po zadnjem kolesu mimo radarja #foto

Na cesti ne štejejo stotinke

Na cesti Potoče–Spodnje Jezersko so gorenjski prometni policisti včeraj popoldne obravnavali nesrečo motorista, ki je med vožnjo skozi ovinek na nasprotnem smernem vozišču trčil v nasproti vozeč osebni avtomobil. Po nesreči je obe vozili odbilo z vozišča. Oba udeleženca sta utrpela poškodbe. Po podatkih  policije gre pri poškodbah voznice avtomobila za lažje, pri motoristu pa za hujše poškodbe.

V podobnih okoliščinah so v začetku tega meseca nesrečo motorista obravnavali tudi škofjeloški policisti na območju Železnikov. Takrat je motorist med vožnjo po cesti Sorica–Petrovo Brdo v ovinku zapeljal na pesek, ki ga je spodnesel. Trčil je v varnostno ograjo in se huje poškodoval. S kraja so ga odpeljali s helikopterjem.

Avtomoto Nov izum, ki prepreči padec motorista? #video
AVP, policija, hitrost
Avtomoto Sekunde ne štejejo, življenja pa

Obe nesreči je povzročil pesek na cestišču

Na motoriste pretijo številne pasti. Še posebej je treba biti previden pri poškodovanem cestišču in umiriti vožnjo po nalivih, ki na cesto prinesejo pesek in blato. S pametno vožnjo se je mogoče izogniti številnim pastem in pot odpeljati varno. Pri policiji hkrati opozarjajo, naj motoristi vozijo po svojem prometnem pasu in uporabljajo motoristično opremo. Letos so namreč gorenjski policisti obravnavali 14 nesreč voznikov enoslednih motornih vozil. V 12 primerih so bili v nesrečah udeleženi motoristi, v dveh pa mopedista. En motorist je letos že umrl, dva sta bila huje poškodovana, še šest motoristov pa lažje.

Ne spreglejte