Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 11. 2015,
12.35

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Škofja Loka DRSI promet promet varnost nesreča nesreča

Ponedeljek, 30. 11. 2015, 12.35

1 leto, 3 mesece

Koliko prometnih nesreč bo še potrebnih, da bo občina ukrepala?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Krajani Godešiča v Škofji Loki opozarjajo na nevaren cestni odsek, kjer so se samo v zadnjih dveh mesecih zgodile tri prometne nesreče, v katerih sta bili dve osebi huje poškodovani.

Prebivalci vasi Godešič v Škofji Loki so nas opozorili, da se na regionalni cesti skozi vas, po kateri se vsak dan iz Škofje Loke ter Selške in Poljanske doline na stotine ljudi vozi na delo v Ljubljani in po kateri vozi tudi tovorni promet za omenjene kraje, že leta počutijo ogrožene.

Pet smrtnih žrtev, več poškodovanih in veliko kršitev omejitev hitrosti Opozarjajo na pomanjkanje pločnikov ter nepregleden, nevaren in neprimeren prehod za pešce, zaradi česar je oteženo prečkanje ceste tako peš kot z avtom ter nevarno in zamudno vključevanje v promet v prometnih konicah, ko čakajo tudi več minut.

Kot navajajo, so bili v vasi v zadnjih dveh mesecih priča trem prometnim nesrečam, v katerih sta bili huje poškodovani dve osebi. Med letoma 1974 in 2004 je na tej cesti umrlo pet oseb, od tega dve predšolski deklici. Zdaj skoraj dvanajst let smrtnih žrtev na srečo ni bilo, je bilo pa veliko poškodovanih. Na tem cestnem odseku hitrost voznikov meri policija in po njenih navedbah je kršitev veliko, navajajo krajani.

"Kdaj bo občina Škofja Loka poskrbela za varnost v cestnem prometu na Godešiču? Bomo čakali na podoben primer kot leta 1983, ko se je po dveh smrtnih žrtvah našel denar za gradnjo pločnika?" župana Miho Ješeta sprašujejo Godešani. Zanima jih, kdaj bodo podobno kot v sosednji vasi Reteče zgrajeni otoki za zmanjšanje hitrosti voznikov, kdaj bodo v središču vasi zgradili krožno ali semaforizirano križišče, prehod za pešce "pri Enšku" in pločnik na južni strani ceste.

Ne spreglejte