SiolNET. Avtomoto Promet
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Gasilec iz Logatca, ki je Slovence naučil razvrščanja na avtocesti #video

10

termometer

Ste na avtomobilih že opazili nalepke, ki kažejo na pravilnost razvrščanja ob prometnih nesrečah? Akcijo ozaveščanja je pred tremi leti začel logaški prostovoljni gasilec Anže Albreht, ki je prebudil tudi nekatere pristojne inštitucije in uspel znanje voznikov do danes postaviti na bistveno višjo raven. "Vsi reševalci z veseljem opažamo zelo velik napredek," pravi 30-letnik.

Pred tremi leti je v gasilski zaščitni obleki tekel pred tovornjakom in mu na avtocesti utiral pot. Takrat mu je postalo jasno, da so odgovorni za prometno varnost v Sloveniji do takrat storili premalo za ozaveščanje ljudi. Po treh letih aktivnosti je zdaj položaj precej boljši. "Že vsaj leto in pol nisem tekel pred tovornjakom," pravi 30-letni prostovoljni gasilec PGD Dolnji Logatec Anže Albreht. Pred tremi leti je v gasilski zaščitni obleki tekel pred tovornjakom in mu na avtocesti utiral pot. Takrat mu je postalo jasno, da so odgovorni za prometno varnost v Sloveniji do takrat storili premalo za ozaveščanje ljudi. Po treh letih aktivnosti je zdaj položaj precej boljši. "Že vsaj leto in pol nisem tekel pred tovornjakom," pravi 30-letni prostovoljni gasilec PGD Dolnji Logatec Anže Albreht. Foto: Gregor Pavšič

Pred tovornjakom je moral teči in odganjati avtomobile

Ko je leta 2013 skupaj s kolegom gasilcem tekel pred gasilskim tovornjakom in mu poskušal utirati pot mimo navzkriž parkiranih vozil, se je danes 30-letni prostovoljni gasilec Anže Albreht spraševal, zakaj se vozniki ne znajo umakniti intervencijskim vozilom. Na sredini med obema prometnima pasovoma je bilo tudi takrat premalo prostora za gasilski tovornjak. Vsaka sekunda, ki jo reševalci na tak način izgubijo, krade tako čas za reševanje kot tudi njihovo energijo. Logaški gasilec se je spomnil, da je takrat do mesta nesreče prišel že fizično povsem utrujen.

Video: Kako so se gasilci iz Dolnjega Logatca leta 2013 prebijali po avtocesti

[video: 59638 / ]

S pomočjo podpornikov je razdelil 12 tisoč letakov in deset tisoč avtomobilskih nalepk Del ozaveščanja je tudi magnetna nalepka za avtomobile. Oblikovali so jo pri Darsu in rdeča puščica je do zdaj že postala prepoznavna. Razdelili so jih več kot deset tisoč, okrog 500 so jih izdelali tudi pri Agenciji za varnost prometa. Nalepke deli prek 20 reševalnih služb in 70 gasilskih enot. Del ozaveščanja je tudi magnetna nalepka za avtomobile. Oblikovali so jo pri Darsu in rdeča puščica je do zdaj že postala prepoznavna. Razdelili so jih več kot deset tisoč, okrog 500 so jih izdelali tudi pri Agenciji za varnost prometa. Nalepke deli prek 20 reševalnih služb in 70 gasilskih enot. Foto: Gregor Pavšič

"Po tej nesreči sem začel pisati elektronska sporočila na Dars, Agencijo za varnost v prometu in ministrstvo za infrastrukturo. Ugotovil sem, da je bilo v Sloveniji prej premalo ozaveščenosti oziroma premalo propagande. Tri mesece na leto so imeli šest plakatnih površin z opozorili za razvrščanje na celotnem avtocestnem križu.

Hitro sem dobil podporo. Dars mi je dal v prvi fazi 12 tisoč letakov. S pomočjo podpornikov smo letake razdelili in nato akcijo nadaljevali z magnetnimi nalepkami za avtomobile. Do danes smo jih razdelili že prek deset tisoč. Temu lahko dodamo še 17 tisoč plastenk z vodo," se spominja Albreht, ki je poleg tega na Facebooku odprl tudi stran Ustvarimo reševalni PAS na avtocestah.

Ta ima do danes že več kot 3.600 članov oziroma podpornikov. Prek družbenih omrežij je prav z nazornimi videoposnetki iz kabin gasilskih tovornjakov mogoče najbolj učinkovito opozarjati na nepravilnosti pri razvrščanju.

Prostovoljni gasilci iz Dolnjega Logatca letno opravijo okrog 80 intervencij, od tega je več kot tretjina prometnih nesreč. Te so poleti najhujše in zaradi dolgih zastojev tudi medijsko najodmevnejše. Ko zazvoni pozivnik, se ne glede na uro v gasilnem domu zglasi vsaj deset gasilcev. Le dve ali tri minute potrebujejo, da se v polni opremi s tovornjakom že odpeljejo proti kraju nesreče. Prostovoljni gasilci iz Dolnjega Logatca letno opravijo okrog 80 intervencij, od tega je več kot tretjina prometnih nesreč. Te so poleti najhujše in zaradi dolgih zastojev tudi medijsko najodmevnejše. Ko zazvoni pozivnik, se ne glede na uro v gasilnem domu zglasi vsaj deset gasilcev. Le dve ali tri minute potrebujejo, da se v polni opremi s tovornjakom že odpeljejo proti kraju nesreče. Foto: Gregor Pavšič

Prostovoljni gasilec je storil tisto, kar pristojnim inštitucijam ni uspelo "Že na začetku sem Darsu predlagal tudi izdelavo transparentov. Zdaj jih je ob avtocesti obešenih okrog 30. Tudi v svetlobne table na nekaterih kombijih so že sprogramirali prikaz razvrščanja," razlaga 30-letni gasilec. "Že na začetku sem Darsu predlagal tudi izdelavo transparentov. Zdaj jih je ob avtocesti obešenih okrog 30. Tudi v svetlobne table na nekaterih kombijih so že sprogramirali prikaz razvrščanja," razlaga 30-letni gasilec. Foto: Gregor Pavšič

Česar vse pristojne inštitucije niso uspele narediti, je torej v treh letih uspelo gasilcu iz Logatca. Vzbudil je zanimanje slovenske javnosti in zagnal kampanjo, ki jo je ob pomoči podpornikov – med temi sta torej tudi Dars in Agencija za varnost prometa –, znal pravilno izpeljati.

Ko je ta teden gorel tovornjak pod Štampetovim mostom na avtocesti med Logatcem in Vrhniko, se je z gasilci do mesta nesreče pripeljal brez težav. Čeprav se še vedno dogajajo tudi nasprotni primeri, je ozaveščenost javnosti danes že na bistveno višji ravni kot pred tremi leti. Albrehtovi informativni letaki so na primer romali tudi v avtomobile avtošol, kjer inštruktorji česa takega pred tem še niso videli. Morda jih bodo v prihodnje vzhodnoevropskim voznikom tovornjakov delili tudi na državnih mejnih prehodih.  

"Pozitiven učinek smo zaznali vsi. Take odzive dobivam od gasilcev in reševalcev iz vse Slovenije. Na terenu so aktivni tudi številni naši podporniki, ki tudi kaj poslikajo in posnamejo. Med vožnjo proti gorečemu tovornjaku smo bili resnično zadovoljni s prosto potjo. Pred tremi leti so se dogajale zaporedne nesreče, ko smo se do vozil komaj uspeli prebiti. Zdaj mi vsaj že kako leto in pol ni bilo treba teči pred tovornjakom," pravi Albreht.

Video: Primer pravilnega razvrščanja ob prometni nesreči na primorski avtocesti (22. avgust 2016):

[video: 59641 / ]

Na gasilčeva vprašanja glede dvomljive slovenske zakonodaje ministrstvo ne odgovarja

Že večkrat smo opozarjali, da pojem rešilnega pasu v državah Evropske unije ni urejen. Osnovna priporočila so na primer v Sloveniji povsem drugačna kot v Avstriji. Albreht svetuje, da naj se vozniki v primeru zastoja takoj razmaknejo na skrajno levo ali desno stran. Slovenska zakonodaja uradno ne dovoljuje umika na odstavni pas, a v tem primeru na sredini ni dovolj prostora za gasilski tovornjak.  

"Slovenski zakon je res zanimiv in mogoče si ga je razlagati vsaj na dva načina. Na infrastrukturno ministrstvo sem že poslal pet ali šest elektronskih sporočil, a do zdaj nisem dobil še nobenega odgovora. Zakon bi morali le napisati nekoliko bolj jasno. Omeniti bi morali umik na odstavni pas v primeru skrajne sile. Neformalno sicer velja, da tak umik ni prekršek," še dodaja 30-letni gasilec, ki si tudi ta konec tedna seveda najbolj želi, da bi njegov pozivnik ves čas ostal nem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin