SiolNET. Avtomoto Promet
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Evropejci na morje, na slovenskih cestah pa kaos (video)

1

termometer

Čeprav so temperature popustile, je ta konec tedna eden najbolj prometno obremenjenih v turistični sezoni. Dopoldan je na koncu podravske avtoceste pri Dražencih nastala 20-kilometrska kolona.

Vse skupaj se je začelo že ponoči, najdaljša kolona, dolga kar 20 kilometrov, je že zjutraj oziroma zgodaj dopoldne nastala ob koncu podravske avtoceste pri Dražencih oziroma pred mejnim prehodom Gruškovje, 13-kilometrski zastoj je bil pred predorom Karavanke proti Sloveniji, 5-kilometrski pa pred Obrežjem na jugovzhodu ter Dragonjo na jugozahodu naše države. Kolone in zastoji so nastajali tudi v okolici cestninske postaje Log in na zahodni obvoznici.

Na počitnice je odšlo 10 milijonov Italijanov Prvi avgustovski konec tedna že po tradiciji velja za najbolj prometnega v letu, v Italiji se začenja tako imenovani ferragosto, na Bavarskem pa šolske počitnice. Vse poti naše severne in zahodne sosede torej vodijo proti morju. Po nekaterih ocenah je na počitnice samo ta konec tedna odšlo 10 milijonov Italijanov.

Po nekaj deževnih dneh je ta konec tedna spet poletno sončen, višje temperature pa na ceste zvabijo tudi motoriste. Na Agenciji za varnost prometa motoriste opominjajo, naj bodo pri vožnji izjemno previdni. Opozarjajo, da je tveganje za prometno nesrečo s smrtnim izidom pri vožnji z motorjem kar 50-krat večje kot pri vožnji z avtomobilom.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin