Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2008,
9.00

Osveženo pred

8 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 24. 1. 2008, 9.00

8 let, 8 mesecev

Zlata plaketa za Mazdo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Rezultati raziskave so dober pokazatelj stanja in kakovosti rabljenih vozil, med katerimi najvišje kotira predvsem Mazda ...

V razredu dve in tri leta starih vozil je v raziskavi TÜV-Report mazda 3 zasedla prvo mesto, tik za njo pa se je uvrstila mazda 2. Mazda je s tem uspehom prvič prejela zlato plaketo nemške organizacije TÜV. Raziskavo TÜV-Report sicer vsako leto objavi nemška avtomobilistična revija AutoBild, zanjo pa je bilo narejenih in ustrezno dokumentiranih kar sedem milijonov pregledov na 194 modelih avtomobilov. Pregled sicer obsega 160 kriterijev, med katerimi so tudi stanje svetlobnih teles, zavor, podvozja in izpušnega sistema.

Rezultati raziskave so za potencialne kupce rabljenih vozil v Nemčiji pa tudi v Sloveniji dober pokazatelj stanja in kakovosti rabljenih vozil, med katerimi najvišje kotirajo predvsem Mazda in druge japonske ter nekatere nemške znamke. V kategoriji dve do tri leta starih avtomobilov je tako najboljši rezultat dosegla mazda 3 z absolutno najmanjšo kvoto okvar le 1,2 odstotka, pred mazdo 2 (1,4 odstotka), volkswagnom golfom in fordom fusionom (2,2 odstotka) ter hondo jazz (2,3 odstotka).

Ne spreglejte