Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 1. 2008,
9.58

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 22. 1. 2008, 9.58

8 let, 3 mesece

Volvo spet z ledenim kampom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Srečneži, ki so prvi videli prizorišče in igluje, kar niso mogli odložiti svojih fotoaparatov ob pogledu na plod preko 5.000 kubičnih metrov uporabljenega snega in 60 ton ledu.

Zimska sezona na taboru Volvo XC ice camp v sodelovanju z Nokio se je uradno začela z otvoritvijo, ki je potekala 12. januarja. Udeleženci so lahko prvi vikend preživeli na 2.500 m nadmorske višine, kjer so lahko v kristalno čistem okolju ledenika Kitzsteinhorn uživali v programu, nabitem s športnimi dejavnostmi, moderno glasbo in kulinaričnimi ter tehnološkimi dosežki.

Ice camp je bil po sedmih tednih izdelave uradno odprt 12. januarja 2008. Otvoritev je ekipi, ki je bila odgovorna za pripravo ice camp-a in je nenehno skrbela za izvajanje priprav, omogočila, da je rezultate svojega dela prvič v tej sezoni predstavila javnosti. In bilo je kaj za videti, saj so štirje medsebojno povezani kristalno čisti igluji resnično impresivni. Vsak od njih ima premer 12 metrov in vsebuje unikatne ledene oblikovalske elemente. Nad otvoritveno ceremonijo so s ponosom bedeli dr. Gerd Battenfeld (direktor družbe Volvo Car Austria), Markus Matzak-Precht (trženje Volvo Car Austria za vzhodno srednjo Evropo), Norbert Karlsböck (župan Kapruna) in Peter Präauer (član uprave, Gletscherbahnen Kitzsteinhorn). Mnogo ljubiteljev zabave na snegu se je vključilo v prve smučarske dogodke Style Sessions v bližnjem smučarskem parku, odšlo na vodene oglede tabora ice camp ali sodelovalo pri usposabljanjih v primeru plazu.

Srečneži, ki so prvi videli prizorišče in igluje, kar niso mogli odložiti svojih fotoaparatov ob pogledu na plod preko 5.000 kubičnih metrov uporabljenega snega in 60 ton ledu. Za dobro razpoloženje je s svojimi modernimi zvoki, ki so napolnili 2.000 kvadratnih metrov veliko prizorišče z 11 igluji, poskrbel DJ Momo. Gostje so lahko pijačo v kozarcih narejenih iz ledu naročili pri sedem metrov dolgem ledenem baru Ice Bar, ki povezuje dva od štirih iglujev. Deset metrov dolga ledena miza in separeji, izklesani iz ledu in pokriti s kožo severnih jelenov, so sredi ledu in snega poskrbeli za udobje dnevne sobe.

Daleč najpomembnejša točka med mnogimi skladno izdelanimi ledenimi elementi in pobudnik samega tabora – novi volvo XC70 – je svoje mesto dobil v zadnjem od štirih glavnih iglujev. Novi Volvov model s štirikolesnim pogonom za vožnjo po vseh terenih je na svojem ustrezno strmem ledenem podstavku našel idealen izložben prostor, ki s svojimi 2.500 metri nadmorske višine obenem predstavlja bržkone najvišji avtomobilski salon na svetu. Neposredno po predstavitvi je bil bližnji smučarski park prizorišče freestyle smučarskih dogodkov v organizaciji ice campa. Nokia je predstavila vroče modele s katerimi so lahko obiskovalci zabeležili svoje posebne trenutke in kreativno izrazili svoje ideje. Smučarji in deskarji so se lahko slikali z novo Nokio N95 8GB in fotografije prevzeli neposredno na ice campu.

Kljub temu, sonce ni pokukalo izza oblakov, so snežinke in svetlobni učinki uporabljenih elementov v ledu pričarali neobičajno in posebno vzdušje. Ko se bodo vremenske razmere izboljšale, bo ledeni stolp Ice Tower, ki je visok kot hiša in postavljen na odprtem, zagotovo služil kot stičišče, še posebej za tiste, ki jih zanima razburljiva disciplina plezanja po ledu. O plezanju se lahko poučite s pomočjo usposobljenih plezalcev in v nadzorovanih varnostnih pogojih – kot se od Volva seveda tudi pričakuje. Gostje, ki so bili povabljeni, da noč preživijo v taboru, so večino le-te preživeli v igluju ob toplem čaju, sirovem fondiju in v novi cevasti savni. Po učni uri lokostrelstva je bil čas za ekskluzivno otvoritveno zabavo, na kateri so stari in novi prijatelji plesali pozno v noč, dokler se niso utrudili, zavili v odeje iz kože severnega jelena in se prepustili spokojnosti na 2.500 metrih nadmorske višine.

Novi dan na ice campu se je začel s senzacionalnimi 40 centimetri novozapadlega snega. Prvi so se na pobočja in v okolico podali gostje, ki so noč prespali v iglujih in ki so se v vodenem spustu po svežem snegu odpeljali na krepčilen zajtrk v hotel. Od sedaj bo ice camp odprt celotno zimsko sezono za vse, ki želijo sami izkusiti njegovo kristalno jasnino. Športni program, v katerega se je moč vključiti brezplačno, ter pijača v ledenem baru in sproščanje na sončnem dvorišču zaokrožajo ponudbo in zagotavljajo nepozabne počitniške trenutke. Najlepše trenutke pa lahko prijateljem pokažete z uporabo naprav Nokia, ki so razporejene po prizorišču, in jih vnesete v spletni ice camp blog.

Ne spreglejte